Το ρολόι που έκλεψε την παράσταση στην φετινή έκθεση Watches and Wonders

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και υπάρχουν αρκετά ρολόγια από την δεκαετία του 1970 που δεν έχουν αντέξει την δοκιμασία του χρόνου, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για τα σπορ πολυτελή μοντέλα με ενσωματωμένο μπρασελέ που παρουσιάστηκαν εκείνη την εποχή, δηλαδή το Patek Philippe Nautilus, το Audemars Piguet Royal Oak και το Vacheron Constantin Les Historiques 222.

Όσον αφορά το τελευταίο, για να γιορτάσει τα 222 χρόνια από την ίδρυση της, η Vacheron Constantin κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του σε κίτρινο χρυσό στην φετινή έκθεση Watches and Wonders, η οποία διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου που σχεδιάστηκε από τον 24χρονο τότε Jorg Hysek, και παρουσιάστηκε έναν χρόνο μετά το Nautilus (1976).

Αν και το 222 δεν ήταν το πρώτο σπορ ρολόι με μπρασελέ του οίκου – η τιμή αυτή ανήκει στο Chronomètre Royal Ref. 42001 του 1975 -, είναι σίγουρα το πιο επιθυμητό, δεδομένου ότι έχει πουλήθεί ακόμα και σε εξαψήφια ποσά σε δημοπρασίες.

Το νέο Les Historiques 222 διαθέτει την ίδια κάσα tonneau με την αυλακωτή στεφάνη που είχε το πρωτότυπο μοντέλο, αλλά και το ίδιο μπρασελέ. Οι δύο πιο εμφανείς διαφορές εντοπίζονται στη θέση του παραθύρου ημερομηνίας, το οποίο έχει μετατοπιστεί προς το κέντρο του καντράν, αλλά και στην κατασκευή του πτυσσόμενου κουμπώματος.

Σε αντίθεση με τον εξαιρετικά λεπτό μηχανισμό 1120 που χρησιμοποιούσε το αρχικό μοντέλο – χρησιμοποιήθηκε επίσης στο Nautilus και στο Royal Oak -, η νέα έδκοση φιλοξενεί τον in-house μηχανισμό 2455/2 της Vacheron, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 40 ώρες.

Πρόκειται για ένα κομψό σπορ ολόι που ταιριάζει με το κλασικό και εκλεπτυσμένο σύμπαν του Vacheron Constantin. Τράβηξε αμέσως τα βλέμματα και συζητήθηκε πολύ στην έκθεση, με πολλούς να αναφέρουν ότι είναι ένα από τα καλύτερα ρολόγια που παρουσιάστηκαν φέτος στην Γενεύη.

Το νέο Les Historiques 222 Ref. 4200H είναι διαθέσιμο μόνο στις μπουτίκ Vacheron Constantin στην τιμή των 62.000 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Οι σπουδαιότερες κυκλοφορίες της Rolex για το 2022

Share.

Comments are closed.