Δεν ξέρουμε αν το ακόυσατε, αλλά ο Tiger Woods μόλις κατέκτησε τον πρώτο Major τίτλο του ύστερα από 11 χρόνια και Masters ύστερα από 14 και έφτασε τους 15 στην καριέρα του, φορώντας το πράσινο σακάκι για 5η φορά. Είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να γίνει βιογραφική ταινία… αλλά δεν είμαστε εδώ να μιλήσουμε γι ‘αυτό.

Ο πραγματικός νικητής σε από τα μεγαλύτερα τουρνουά γκολφ στον κόσμο; Το Rolex Deepsea D-Blue Sea-Dweller του Woods, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει το deep sea ντοκιμαντέρ του James Cameron. Τώρα, το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή μας ήταν η συγκεκριμένη επιλογή του ρολογιού.

Το γκολφ είναι ένα αριστοκρατικό άθλημα με το οποίο συνδέονται απο καιρό αρκετοί οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας όπως η Rolex, αλλά το να δούμε ένα καθαρά καταδυτικό ρολόι παράλληλα με το πράσινο σακάκι ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για εμάς. Ως πρεσβευτής της Rolex, θα πίστευε κανείς ότι ο Woods θα επέλεγε κάτι περισσότερο αισθητικά κατάλληλο – όπως ένα Rolex Daytona, Datejust ή GMT, ίσως; Αλλά όχι.

Όταν o Tiger σήκωσε το τρόπαιο, με το Deepsea εμφανώς ορατό στον καρπό του, η Rolex κέρδισε $ 2,288,777 σε έκθεση μάρκας, σύμφωνα με το Apex Marketing Group.

Το Rolex Deepsea D-Blue Sea-Dweller έκανε το ντεμπούτο του το 2014, αλλά έκτοτε είδε μια ενημέρωση το 2018 μαζί με άλλα κομμάτια Sea-Dweller. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι ένα μπλε-μαύρο καντράν που μιμείται τον βυθό της θάλασσας, ενώ η αντοχή της κάσας του στο νερό είναι τα 3900 μέτρα!

Με κάσα 44 mm και πάχος 17,7 mm, είναι ενα ρολόι που ο οποιοδήποτε θα αναρωτιόταν πόσο καλά κάθεται κάτω από τη μανσέτα του σακακιού… Αλλά τι λέμε; Ο τύπος μόλις κέρδισε αυτό που αναμφισβήτητα είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, οπότε μπορεί να φορέσει ότι θέλει!