Το Rolex του Μάρλον Μπράντο στο “Αποκάλυψη Τώρα” βγαίνει στο σφυρί!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Rolex του σκληροτράχηλου συνταγματάρχη Κουρτς πρόκειται να βρεθεί σε δημοπρασία.

Μια από τις πιο διάσημες ταινίες όλων των εποχών, τραβάει ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον. Φυσικά μιλάμε για το “Αποκάλυψη Τώρα”, την ταινία που έμελλε να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου, με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του συνταγματάρχη Κουρτς.

Στην ταινία ο Μπράντο φορούσε ένα Rolex GMT Master, όπου το 2014 είχε αναφερθεί ότι ήταν ένα από τα 12 σπουδαία ρολόγια που κανείς δεν γνώριζε που βρίσκονται. Τώρα, το ρολόι που θεωρείται “ιερό δισκοπότηρο” για τους λάτρεις των Rolex, πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσω του οίκου Phillips στις 10 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως αποδεικνύεται, το ρολόι το είχε χαρίσει ο Μπράντο στην υιοθετημένη κόρη του Πέτρα Μπράντο Φίσερ όταν αποφοίτησε από το κολλέγιο το 1995. Στην συνέχεια, το χάρισε στον σύζυγο της Ράσελ Φίσερ ως γαμήλιο δώρο το 2003. Με τα διασημότερα Rolex να κοστίζουν αστρονομικά ποσά αυτές τις μέρες, το ζευγάρι προφανώς αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να το πουλήσει.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο θα κοστίσει το ρολόι στο οποίο ο Μπράντο είχε χαράξει το όνομα του στο πίσω μέρος της κάσας, καθώς αν ξεκινήσει ένας πόλεμος προσφορών από συλλεκτές, πιθανόν να δούμε εξαψήφια νούμερα. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στο ρολόι που κατασκευάστηκε το 1972, λείπει η κλασική μπλε και κόκκινη “Pepsi” στεφάνη.

Σύμφωνα με τον οίκο Phillips, ο Μπράντο αφαίρεσε την στεφάνη κατά τη διάρκεια της ταινίας “Αποκάλυψη Τώρα” στις Φιλιππίνες, καθώς ένα μέλος του επιτελείου της ταινίας του είπε ότι το ρολόι ήταν πολύ “φανταχτερό” για τον χαρακτήρα του Κουρτς, ενώ λέγεται ότι του απάντησε: “Αν κοιτάζουν το ρολόι μου, πιθανώς δεν κάνω καλά την δουλειά μου ως ηθοποιός”. Το ρολόι επίσης δεν διαθέτει το αρχικό μπρασελέ του, αλλά δεδομένου ότι εμφανίστηκε έτσι στην ταινία, δεν πρόκειται να επηρεάσει την τιμή του όταν βρεθεί κάτω από το σφυρί.

Το καντράν του ρολογιού, οι δείκτες, η κάσα, ο κρύσταλλος και η κορώνα είναι όλα πρωτότυπα. Η Πέτρα Φίσερ θυμάται τον πατέρα της να της λέει: “Αυτό το ρολόι είναι σαν μια δεξαμενή. Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με αυτό, ωστόσο αυτό θα συνεχίσει την πορεία του”, όταν της το έδωσε. “Ο Ράσελ κι εγώ πιστεύουμε ότι αυτό το ρολόι είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου που ανήκει στα χέρια ενός συλλέκτη ο οποίος θα του δώσει την προσοχή που του αξίζει”, αναφέρει. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά.

Το timing της δημοπρασίας είναι ιδανικό, δεδομένου ότι είναι η 40η επέτειος του “Αποκάλυψης Τώρα”, για την οποία ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόκειται να κυκλοφορήσει μια ανανεωμένη έκδοση με ανάλυση 4K Ultra HD.

Το Rolex GMT του Μπράντο σίγουρα θα κοστίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον επόμενο ιδιοκτήτη του, ωστόσο είναι μια σπουδαία επένδυση καθώς η αξία του πιθανόν να διπλασιαστεί μια μέρα.

Share.

Comments are closed.