Το Rolex Daytona του Έρικ Κλάπτον αναμένεται να “πιάσει” 1,6 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλοι οι συλλέκτες των ρολογιών, αλλά και οι λάτρεις της ωρολογοποιίας, γνωρίζουν ότι ο Έρικ Κλάπτον έχει εξαιρετικό γούστο στα ρολόγια, δεδομένου ότι είχε στην συλλογή του μερικά από τα πιο πολυποθητά ρολόγια, όπως το σπάνιο Rolex Daytona “Αlbino” που κυκλοφόρησε το 1971.

Εκτός ωστόσο από το “Albino”, ο Κλάπτον είχε στην συλλογή του και ένα χρυσό Rolex με το παρατσούκλι “Crazy Doc”, το οποίο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips αυτόν τον Μάιο. Το εν λόγω ρολόι ήταν παλαιότερα μέρος της συλλογής του καλλιτέχνη και θα είναι το αστέρι της επερχόμενης δημοπρασίας ρολογιών στη Γενεύη, στις 7 και 8 Μαΐου.

RolexvCosmograph Daytona Ref. 6239 “Crazy Doc”

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά Rolex Daytona που έχουν προσφερθεί ποτέ σε δημοπρασία, καθώς είναι το μόνο γνωστό χρυσό μοντέλο του οίκου με αναφορά 6239 που διαθέτει καντράν “Pulsations”. Αυτό σημαίνει ότι στην εσωτερική περίμετρο του καντράν υπάρχει κλίμακα μέτρησης καρδιακών παλμών, ξεκινώντας τον δευτερολεπτοδείκτη και σταματώντας τον μετά από μέτρηση 15 παλμών.

Ο Κλάπτον απέκτησε για πρώτη φορά το ρολόι στην Ιταλία τη δεκαετία του ’90, προτού πουληθεί στη συνέχεια σε δημοπρασία το 2003. Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι έχει διατηρηθεί καλά όλα αυτά τα χρόνια, παρά τη θητεία του στον καρπό του Άγγλου κιθαρίστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή εκτίμησης του να ανέρχεται στα 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 1518

Η live δημοπρασία του οίκου θα γίνει σε συνεργασία με την Bacs & Russo και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Hôtel La Réserve στη Γενεύη. Εκτός από το ρολόι του Κλάπτον, θα περιλαμβάνει και άλλα αξιοσημέιωτα κομμάτια, όπως ένα Patek Philippe Ref. 1518 από ροζ χρυσό με ροζ καντράν, το οποίο προέρχεται από ιδιωτική συλλογή, είναι σε άριστη κατάσταση και αναμένεται να πουληθεί από 1,3 έως 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Rolex Cosmograph Daytona Ref. 6241 Paul Newman “John Player Special”

Φυσικά, καμία καλή δημοπρασία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα Rolex Daytona “Paul Newman”, και αυτό που προσφέρεται τον Μάιο είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Πρόκειται για το Ref.6241, γνωστό και ως “John Player Special”, το οποίο προσφέρεται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 750.000 και 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Αυτά τα ρολόγια θα προσελκύσουν αφενός τον εκκολαπτόμενο φαν και αφετέρου θα μιλήσουν στον έμπειρο συλλέκτη”, ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι Alexandre Ghotbi, επικεφαλής του τμήματος ρολογιών για την Κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και η Tiffany To, επικεφαλής πωλήσεων στη Γενεύη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για το πιο θρυλικό ρολόι όλων των εποχών!

Share.

Comments are closed.