Το πρώτο ρολόι που είναι αφιερωμένο στην χρονιά του Χοίρου απο την Chopard

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με δεδομένο ότι η Άπω Ανατολή είναι ένας από τους πιο «δυνατούς» πελάτες στην αγορά του premium ρολογιού, μερικοί από τους κορυφαίους οίκους δημιουργούν κάθε χρόνο μοντέλα αφιερωμένα στο κινέζικο ετήσιο ωροσκόπιο. Φέτος, που στις 5 Φεβρουαρίου 2019 ξεκινά η χρονιά του Χοίρου, η Chopard είναι ο πρώτος ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας που δημιούργησε ένα ρολόι αφιερωμένο στο χαριτωμένο ζώο.

Το Chopard L.U.C XP Urushi «Year of the Pig» είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό 18Κ και κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 88 κομματιών. Στο καντράν του εμφανίζεται ένας χοίρος το σχέδιο του οποίου είναι βασισμένο στην ιαπωνική τεχνική λακαρίσματος Urushi. Ο καλλιτέχνης χαράσσει και ζωγραφίζει στο χέρι με λάκα που προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου Urushi. Ο χυμός συλλέγεται μόνο μία φορά το χρόνο σε μικροσκοπικές ποσότητες και στη συνέχεια αφήνεται για αρκετά χρόνια έως ότου η ρητίνη μπορεί να υποστεί επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί ως βαφή.

Ο χοίρος είναι το 12ο ζώο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου και στην κινεζική κουλτούρα, θεωρείται σύμβολο του πλούτου. Στο ρολόι της Chopard, ο χοίρος διαθέτει ένα φωτεινό και φιλικό πρόσωπο, και απεικονίζεται σε μια χρυσή απόχρωση στο κέντρο του καντράν, σε σκούρο μπλέ φόντο με ένα δάσος, δέντρα και αστέρια σε διάφορα χρώματα. Ο χρυσός χοίρος αντιπροσωπεύει την αφθονία, την ειλικρίνεια και το ζωντανό πνεύμα.

Καθένα από τα 88 καντράν είναι έργο του κορυφαίου στο είδος του καλλιτέχνη Kiichiro Masamura, ο οποίος θεωρείται ζωντανός εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας.

Στο εσωτερικό της κάσας διαμέτρου 39,5 mm βρίσκεται ο αυτόματος in-house μηχανισμός από την Chopard, Caliber 96.17-L. Πρόκειται για έναν μηχανισμό, εξαιρετικά διακοσμημένο στο χέρι από τους τεχνίτες της Chopard, ο οποίος εξασφαλίζει 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.