Το πρώτο ψηφιακό ρολόι που κυκλοφόρησε επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δεκαετία του 70′ ήταν μια δεκαετία σταθμός στον κόσμο της ωρολογοποιίας, καθώς δημιουργήθηκαν αρκετά επαναστατικά (για εκείνη την εποχή) μοντέλα, τόσο από άποψη τεχνολογίας, όσο και σχεδιασμού. Αν λοιπόν είστε από τους ανθρώπους που λατρεύετε τα vintage κομμάτια, η Hamilton αποφάσισε να γιορτάσει την 50η επέτειο της, με το επαλανσάρισμα του πρώτου ψηφιακού ρολογιού στον κόσμο, του Pulsar.

Το νέο ρολόι του ελβετικού οίκου ονομάζεται Hamilton PSR και είναι βασισμένο σε ένα μοντέλο που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στις 6 Μαΐου του 1970, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να προβληματιστούν. Το εντυπωσιακό σε αυτό το ρολόι δεν ήταν η κίνηση χαλαζία, αλλά το γεγονός ότι αντί για δείκτες και ενδείξεις, είχε μια ψηφιακή οθόνη με κόκκινους αριθμούς που απεικόνιζαν την ώρα.

Hamilton Pulsar P1

Το Pulsar αναπτύχθηκε από την Hamilton σε συνεργασία με την Electro / Data, Inc., με το πρώτο ρολόι, το P1, να κυκλοφορεί στην αγορά το 1972. Ξεκίνησε ως μια περιορισμένη έκδοση 400 τεμαχίων, διέθετε κάσα και μπρασελέ από κίτρινο χρυσό, και το κόστος του ήταν 2.100 δολάρια – περίπου 10 φορές περισσότερο από το κόστος ενός Rolex Submariner.

Hamilton Pulsar P2

Στα τέλη του 1972, το Hamilton Pulsar P1 αντικαταστάθηκε από το P2, το οποίο είχε μια πιο στρογγυλεμένη κάσα με μπουτόν στο πλάι, ήταν κατασκευασμένο από διάφορα υλικά και κυκλοφόρησε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Ήταν μάλιστα το ρολόι που φορούσε ο Ρότζερ Μουρ στην πρώτη σκηνή της ταινίας James Bond “Live and Let Die”.

Φτάνουμε στο 2020, με τον οίκο να κυκλοφορεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Hamilton Pulsar P2. Το νέο ρολόι διαθέτει την ίδια στρογγυλεμένη κάσα με το πρωτότυπο (40,8mm x 34,7mm) και πλέον διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι. Το πρωτότυπο μοντέλο είχε χαραγμένη την λέξη “Pulsar” στο κάτω μέρος της κάσας, η οποία έχει αντικατασταθεί πλέον με την λέξη “Hamilton”, καθώς το εμπορικό σήμα “Pulsar” δεν ανήκει πλέον στην Hamilton, καθώς αγοράστηκε από την Seiko.

Το νέο Hamilton PSR θα διατίθεται από τον Μάιο του 2020 σε δύο εκδόσεις. Το πρώτο διαθέτει κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι (ref. H52414130), και το δεύτερο θυμίζει το μοντέλο της δεκαετίας του 1970, καθώς διαθέτει κάσα και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση από κίτρινο χρυσό (ref. H52424130) και είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.970 τεμαχίων.

Διαβάστε επίσης: Δύο νέα ρολόγια από την G-Shock με καθαρά στρατιωτικό στυλ

Share.

Comments are closed.