Το προσιτό ρολόι που λατρεύουν όλοι οι φανατικοί οπαδοί της Rolex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για το “μικρό αδελφάκι” της Rolex, την Tudor, και αυτό γιατί πρόκειται για μια εταιρεία που έχει αναγγενηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, δεδομένου ότι προσφέρει ρολόγια με εξαιρετική κατασκευή, μοναδικό σχεδιασμό και πολύ ενδιαφέροντες μηχανισμούς.

Για όσους δεν γνωρίζουν, o Hans Wilsdorf, ο διορατικός ιδρυτής της Rolex, είχε καταχωρήσει το εμπορικό σήμα Tudor το 1926, αλλά η μάρκα απογειώθηκε λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκτώντας την δική της ταυτότητα. Στις 6 Μαρτίου του 1946, δημιούργησε την εταιρεία “Montres TUDOR S.A.”, τα τεχνικά, αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των ρολογιών της, καθώς και τη διανομή και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση, θα εγγυόταν η Rolex.

“Εδώ και κάποια χρόνια, έχω στο μυαλό μου την ιδέα να κατασκευάσω ένα ρολόι το οποίο οι αντιπρόσωποί μας θα μπορούν να πουλήσουν σε πιο προσιτή τιμή συγκριτικά με τα ρολόγια Rolex, αλλά που ταυτόχρονα να διατηρεί το πρότυπο αξιοπιστίας για το οποίο φημίζεται η Rolex. Αποφάσισα να ιδρύσω μια ξεχωριστή εταιρεία, με σκοπό την κατασκευή και την εμπορική διάθεση αυτού του νέου ρολογιού. Ονομάζεται ωρολογοποιία TUDOR”, είχε πει ο Wilsdorf.

Mέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα η λάμψη των Tudor είχε μειωθεί και η μάρκα ήταν δημοφιλής μόνο στην Άπω Ανατολή. Το 2009, τα μόνα Tudor που βλέπαμε ήταν διαθέσιμα σε καταλόγους δημοπρασιών, στη συνέχεια ωστόσο η μάρκα κυκλοφόρησε το μοντέλο Heritage Chrono, το οποίο δανειζόταν στιλιστικά στοιχεία από τα μοντέλα της μάρκας στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και τα εφάρμοσε σε στιβαρά ρολόγια που είχαν σχεδόν την ίδια ποιότητα κατασκευής με τα μοντέλα της Rolex.

Η δημοφιλία της μάρκας εκτοξεύτηκε το 2012, όταν κυκλοφόρησε το Heritage Black Bay, ένα μοντέλο που θύμιζε τα πρώτα καταδυτικά μοντέλα της Tudor που εμφανίστηκαν το 1954 – αμέσως μετά τα Rolex Submariner και Blancpain 50 Fathoms -, το οποίο έκανε ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς και συλλέκτες των Rolex, να θέλουν το αποκτήσουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Εδώ και μια δεκαετία, το μοντέλο Black Bay έχει εξελιχθεί σε ναυαρχίδα της μάρκας και έχει κυκλοφορήσει σε μια πληθώρα υλικών, όπως για παράδειγμα το Black Bay Ceramic που είδαμε φέτος, το οποίο ήταν το πρώτο Tudor με πιστοποίηση METAS, προκαλώντας συγκρίσεις με την ΟΜΕGA.

Μπορεί το Black Bay να μην είναι Patek Philippe 5711, ωστόσο, “έβγαλε” την μάρκα από την σκιά της Rolex και έχει καραφέρει να γίνει ένα από τα πιο επιθυμητά ρολόγια ανάμεσα στους συλλέκτες – σύμφωνα με αναφορές πολλοί καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να αποκτήσουν το πιο πρόσφατο Tudor Black Bay Fifty-Eight Bronze, το οποίο σας παρουσιάσαμε εδώ.

Αν λοιπόν θέλετε ένα ρολόι που να έχει σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό για τον πελάτη, τότε το Black Bay είναι η ιδανική επιλογή.


Διαβάστε επίσης: Τα νέα ρολόγια της Tudor για το 2021 δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Share.

Comments are closed.