Το πιο πρόσφατο ρολόι από την συνεργασία του Ράφα Ναδάλ με τον Richard Mille

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα ρολόγια και το τένις έχουν μία άρρηκτη σχέση εδώ και χρόνια, από τότε που η Rolex έγινε ο επίσημος χρονομέτρης του Wimbledon το 1978. Ενώ έχουμε δει αμέτρητους τενίστες να έχουν συνάψει συνεργασίες με οίκους ωρολογοποιίας ή να έχουν υπηρετήσει ως πρεσβευτές, φορώντας ένα ρολόι στον καρπό τους με το που βγαίνουν από το γήπεδο, ο Ναδάλ είναι ένας από τους λίγους επαγγελματίες που φοράει το ρολόι του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όλα αυτά οφείλονται στην μακροχρόνια συνεργασία του Ράφα με τον οίκο Richard Mille, ο οποίος έχει δημιουργήσει 11 εξαιρετικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου RM 27-05 Flying Tourbillon, τα οποία ήταν εξαιρετικά ελαφριά και μπορούσαν να αντέξουν οποιαδήποτε καταπόνηση κατά την διάρκεια ενός αγώνα του Ισπανού τενίστα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνεργασία μεταξύ του Richard Mille και του Ραφαέλ Ναδάλ ξεκίνησε το 2008 όταν ο σταρ του τένις συνάντησε για πρώτη φορά τον ιδρυτή της μάρκας. Λέγεται, ότι για πολύ καιρό ο Ναδάλ αρνιόταν να φοράει ρολόγια, ειδικά όταν έπαιζε αγώνες. Ο Mille είδε την αποστροφή του Ναδάλ για τα ρολόγια χειρός ως μια πρόκληση και έτσι αποφάσισε να πείσει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο για τα οφέλη των ρολογιών.

Οι προσπάθειες του Mille τελικά απέδωσαν καρπούς. Το 2010, δύο χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, παρουσίασε στον Ναδάλ ένα ρολόι που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν: το RM 027 Tourbillon, το οποίο ήταν το πρώτο που έγινε γνωστό ως Richard Mille Rafael Nadal. Την ίδια χρονιά, ο Ναδάλ άρχισε να αθλείται με ρολόγια Richard Mille και έγινε ο επίσημος πρεσβευτής του οίκου ωρολογοποιίας, έναν τίτλο που συνεχίζει να διατηρεί μέχρι σήμερα.

Τώρα, όσον αφορά το πιο πρόσφατο RM 27-05 Flying Tourbillon, ζυγίζει μόλις 11,5 γραμμάρια και μπορεί να αντισταθεί σε επιταχυντικές δυνάμεις άνω των 14.000 G. Είναι το αποτέλεσμα 4.000 ωρών εργασίας και σηματοδοτεί διπλάσιο ρεκόρ για ένα ρολόι tourbillon με χειροκίνητη περιέλιξη.

Ο Ναδάλ αποχαιρέτησε το Ρολάν Γκαρός φέτος, και δεν είναι σίγουρο αν πρόκειται να επιστρέψει, οπότε το συγκεκριμένο ρολόι ίσως είναι και το τελευταίο που θα σχεδιάσει ο “Βασιλιάς του Χώματος” με τον Richard Mille.


Διαβάστε επίσης: Ρίχνουμε μία ματιά σε τρία εντυπωσιακά ρολόγια του Ράφα Ναδάλ

Share.

Comments are closed.