Το πιο “ακραίο” ρολόι που κυκλοφόρησε ποτέ ο Richard Mille!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος ωρολογοποιίας Richard Mille είναι γνωστός για τα τολμηρά μοντέλα του, τα οποία αναγνωρίζονται αμέσως απο τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας χάρη στην περίπλοκη σχεδίαση, τα ασυνήθιστα υλικά κατασκευής, την τεχνική πολυπλοκότητα και την χρήση τολμηρών χρωμάτων.

Πρόσφατα ο οίκος συνεργάστηκε με την McLaren, κυκλοφορώντας το RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, ένα εκθαμβωτικό ρολόι, το οποίο η μάρκα περιγράφει ως το πιο “ακραίο” μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ. Το νέο ρολόι είναι μια περιορισμένη έκδοση 106 τεμαχίων, όπως ακριβώς και το supercar από το οποίο παίρνει έμπνευση.

Richard Mille

Ο λόγος για το McLaren Speedtail, το οποίο θεωρείται το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εκρηκτική Speedtail διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο απαρτίζεται από βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, ενώ συνδυαστικά αποδίδει 1.070 ίππους και 1.150 Nm ροπής. Δέος προκαλούν οι επιδόσεις της με την επιτάχυνση από 0-300 χλμ./ώρα να διαρκεί λιγότερο από 13 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα, όπως προαναφέραμε, μπορεί να φτάσει τα 403 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά το RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, για τον οποίο χρειάστηκαν 18 μήνες δουλειάς και 5 πρωτότυπα. Η κάσα του αποτελείται από 69 μεμονωμένα μέρη και είναι λίγο φαρδύτερη στις 12 η ώρα απ’ ό,τι στις 6. Η στεφάνη του είναι από τιτάνιο και η πλάτη του, όπως και η κάσα, από το Carbon TPT της Richard Mille – ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν ειδικό ασύμμετρο ιμάντα με μια πορτοκαλί πινελιά στις 6 η ώρα.

Richard Mille

Ο μηχανισμός που τροφοδοτεί το ρολόι είναι εξίσου εντυπωσιακός, καθώς χρειάστηκαν πάνω από 8.600 ώρες για να αναπτυχθεί. Ο λόγος για τον CRMT4, τον in-house μηχανισμός ταχείας περιέλιξης του Richard Mille που ζυγίζει λιγότερο από 60 γραμμάρια. Τέλος, ο κρύσταλλος ζαφείρι με τριπλό περίγραμμα που καλύπτει το καντράν έγινε μετά από 18 μήνες έρευνας και ανάπτυξης.

Richard Mille

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με την τιμή του RM 40-01 Automatic Tourbillon McLaren Speedtail, σύμφωνα ωστόσο με δημοσιεύματα αναμένεται να αγγίζει τις 850.000 λίρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Richard Mille εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ακόμα ένα ρολόι από την Zenith που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Share.

Comments are closed.