Το νέο Zenith Heritage 146 Bamford Limited Edition for Mr Porter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια πανέμορφη εκδοχή του κλασικού μοντέλου Heritage 146 παρουσιάζουν από κοινού η ελβετική Zenith και η βρετανική εταιρεία εξατομίκευσης ρολογιών Bamford Watch Department. Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση 25 μόλις κομματιών, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του κορυφαίου και αγαπημένου μας διαδικτυακού ιστότοπου, Mr. Porter. O σπεσιαλίστας στην εξατομίκευση ρολογιών, George Bamford, συνεργάστηκε στενά με τη Zenith στη σχεδίαση αυτού του ρολογιού, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά in-house στη Zenith Manufacture.

Βασισμένο στο μοντέλο Zenith Heritage 146, το νέο ρολόι είναι επηρεασμένο από εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία της ιστορικής μάρκας, όπως ο κόκκινος δευτερολεπτοδείκτης ή η ταχυμετρική κλίμακα που είναι εμπνευσμένη από έναν χρονογράφο El Primero του 1971. Η διάταξη του χρονογράφου με τους δύο μετρητές στο καντράν είναι κάτι που συναντάται στους χρονογράφους Zenith της δεκαετίας του 1960.

Το ρολόι διαθέτει ένα καλοσχεδιασμένο καντράν σε φωτεινό ντεγκραντέ μπλε χρώμα –solar blue– το ονομάζει η εταιρεία, μια κάσα με διάμετρο 38 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα μπλε λουράκι από δέρμα «αλκαντάρα» με λευκές ραφές που δένουν άψογα με τις λευκές λεπτομέρειες στο καντράν.

Το Zenith Heritage 146 Bamford Limited Edition for Mr. Porter είναι στεγανό μέχρι 100 μ. και στο εσωτερικό του περικλείει τον πολύστροφο αυτόματο μηχανισμό El Primero Calibre 4069, ο οποίος «χτυπά» με 36.000 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει ακρίβεια 1/10ου του δευτερολέπτου και τουλάχιστον 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Καθένα από τα συλλεκτικά αυτά ρολόγια έχει διαφανή πλάτη, στην οποία υπάρχει χαραγμένος ο αύξων αριθμός από το 1 έως το 25.

Η διάθεση του Zenith Heritage 146 Bamford Limited Edition for Mr Porter ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου 2018 και η τιμή του έχει ορισθεί στα 7.100 €.

Το ρολόι είναι διαθέσιμο εδώ.

Share.

Comments are closed.