Το νέο ρολόι της Omega διαθέτει κομμάτια μετεωριτών από την Σελήνη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Omega δεν σταματά να μας εκπλήσσει!

Στις αρχές του 2019, η Omega ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επαναφέρει τον εμβληματικό μηχανισμό Caliber 321, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής από τη δεκαετία του 1950 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι περιζήτητος από συλλέκτες ρολογιών σε όλο τον κόσμο. Στις 20 Ιουλίου, στην 50η επέτειο της διαστημικής αποστολής Apollo 11, ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Speedmaster Moonwatch 321 Platinum – το πρώτο νέο μοντέλο που τροφοδοτείται από τον στιβαρό μηχανισμό.

Η Omega χρησιμοποίησε για πρώτη φορά αυτό τον ειδικό μηχανισμό το 1957. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία μοντέλων μεταξύ των οποίων το Speedmaster ST 105.012, το οποίο φορούσε ο Neil Armstrong όταν πάτησε στην επιφάνεια της σελήνης.

Εκτός από την επαναφορά του θρυλικού Caliber 321, η Omega μας έκρυβε ακόμα μια έκπληξη: Οι χρονογράφοι σε αυτό το Speedmaster, έχουν κατασκευαστεί από κομμάτια μετεωριτών που προέρχονται από τη Σελήνη. Έτσι, όποιος αποκτήσει αυτό το πανέμορφο ρολόι, θα φοράει ένα αληθινό κομμάτι του ιστορικού ταξιδιού στον καρπό του.

Το ρολόι διαθέτει κάσα 42mm, η οποία είναι εμπνευσμένη από την κάσα του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε πάνω στην σελήνη (ST 105.012). Το καντράν είναι κατασκευασμένο από όνυχα, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις από λευκό χρυσό 18Κ.

Δυστυχώς, οι λάτρεις της Omega θα πρέπει να περιμένουν, καθώς ο ελβετικός οίκος δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή την τιμή του ρολογιού και την ημερομηνία κυκλοφορίας του.


omegawatches.com

Share.

Comments are closed.