Το νέο ρολόι της IWC φτιάχτηκε για αριστερόχειρες!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η IWC Schaffhausen για πρώτη φορά παρουσιάζει μια νέα έκδοση του δημοφιλούς Big Pilot’s Watch, το οποίο ονομάζεται Big Pilot’s Watch Edition ‘Right-hander’ και είναι σχεδιασμένο για να φοριέται στον δεξί καρπό.

Εμπνευσμένο από το Big Pilot’s Watch Calibre 52 TSC από την δεκαετία του 1940, το ρολόι διαθέτει μια αρκετά μεγάλη κάσα διαμέτρου 46,2 mm, καθώς και την ίδια εντυπωσιακή σχεδίαση που χαρακτηρίζει ολόκληρη την “οικογένεια” και προσομοιάζει τα όργανα ενός cockpit. Το νέο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αναθεωρημένης έκδοσης είναι η θέση της κορόνας του ρολογιού, η οποία έχει τοποθετηθεί τώρα στην αριστερή πλευρά της κάσας.

Το ‘Right-hander’ είναι πολύ πιο πρακτικό για όσους προτιμούν να φορούν το ρολόι τους στον δεξί καρπό. Δεδομένου ότι σχεδόν το 40% των πιλότων είναι αριστερόχειρες και συνεπώς φορούν το ρολόι στο δεξί τους χέρι, πρόκειται για μια ουσιαστική εξέλιξη στην σειρά της IWC με την μακρά ιστορία στον τομέα της αεροπλοΐας.

Σχολιάζοντας το νέο μοντέλο, ο CEO της IWC, Christoph Grainger-Herr δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ξανασχεδιάσαμε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της IWC. Αγωνιζόμαστε διαρκώς για να διευρύνουμε τα όρια της μηχανικής και της σχεδίασης και αυτό το νέο ρολόι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από ένα Big Pilot αλλά με μια σημαντική διαφορά.”

Το νέο ρολόι (Ref. IW501012) τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 52010 της IWC και διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία στο εσωτερικό της περιλαμβάνει μια στρώση από μαλακό σίδερο για την προστασία του μηχανισμού από τα μαγνητικά πεδία. Το αυτόματο σύστημα κουρδίσματος Pellaton είναι φτιαγμένο από κεραμικά μέρη και έχει απόθεμα ισχύος 7 ημέρες. Το λουράκι είναι φτιαγμένο από μαύρο δέρμα μοσχαριού.

Το καντράν διαθέτει ένδειξη του αποθέματος ισχύος στη θέση ώρας «9», μικρό δείκτη δευτερολέπτων στη θέση ώρας «3» και ένδειξη ημερομηνίας στη θέση ώρας «6». Οι δείκτες και οι ενδείξεις του ρολογιού φωσφορίζουν ώστε να είναι ευανάγνωστα ακόμη και τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Το καινούργιο ρολόι κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 250 τεμαχίων και διατίθεται προς πώληση αυτό τον Αύγουστο από τις μπουτίκ IWC και εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές.

Share.

Comments are closed.