Από απόσταση, θα σας συγχωρούσαμε αν δεν συνειδητοποιήσατε ότι το ρολόι αυτό είναι μια νέα εισαγωγή στη συλλογή της Rolex. Θέλουμε να πούμε, μοιάζει πολύ με ένα ρολόι που θα μπορούσε να υπάρχει στον κατάλογο της Rolex εδώ και δεκαετίες, ωστόσο είναι ένα φρεσκότατο μοντέλο.

Αυτό το πρώτο time-and-date Yacht-Master των 42mm, προσφέρει μια μεγαλύτερη επιλογή για όσους εξακολουθούν να βρίσκουν τα 40mm πολύ συντηρητικά και έρχεται με έναν κομψό συνδυασμό μαύρου καντράν και μιας απίστευτης στεφάνης από λευκό χρυσό με μάυρη ματ Cerachrom προσθήκη. Οι ενδείξεις πάνω στην στεφάνη είναι βουρτσισμένες και γυαλισμένες, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Εάν σας άρεσε το Everose Gold Yacht-Master που κυκλοφόρησε το 2015, αλλά θέλατε κάτι μεγαλύτερο και πιο κομψό (και κατά κάποιο τρόπο ακόμα πιο αξιόπιστο), οι προσευχές σας εισακούσθηκαν.

Για όσους από εσάς θεώρησαν ότι θα ήταν πιο προσιτό, υπάρχει ένα μειονέκτημα. Αυτή η νέα αναφορά είναι διαθέσιμη μόνο σε λευκό χρυσό προς το παρόν. Σίγουρα, μερικά updates θα γίνουν τα επόμενα χρόνια – χάλυβας, Everose, δίχρωμο Rolesor – αλλά για τώρα, μην υπολογίζετε για ένα ρολόι κάτω απο 10K.

Ο συνδυασμός που χρησιμοποιείται σε αυτό το Yacht-Master 42 ref. 226659 όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι καινούργιος. Το ρολόι φοριέται επίσης σε μαύρο ματ ιμάντα Oysterflex (καουτσούκ), δίνοντα του μια ωραία, σπορ αλλά κομψή εμφάνιση.

Το καντράν διαθέτει πραγματικά maxi ενδείξεις και δείκτες, αλλά συμμορφώνεται με τις αναλογίες και το ύφος των παλιότερων αναφορών. Τίποτα νέο δεν υπάρχει να σημειωθεί από αυτή την πλευρά. Ολόκληρο το καντράν – ενδείξεις, δείκτες και επιγραφές – είναι λευκό, χωρίς υπαινιγμό χρώματος. Εκπληκτική και κομψή εμφάνιση.

Όσον αφορά το εσωτερικό του ρολογιού, υπάρχει ένας caliber 3235, που είναι ο πιο σύγχρονη, time-and-date κίνηση της Rolex, με ένα αποθεματικό ισχύος 70 ωρών. Ένα συνολικά, συμπαγές πακέτο.

Αυτό το νέο Yacht-Master 42 είναι ένα μάλλον απροσδόκητο, αλλά εξαιρετικά συντηρητικό ρολόι σε πολλά σημεία. Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό κατά τη διάρκεια της Baselworld 2019. Η τιμή του θα είναι 26.500 CHF.


Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.