Το νέο Omega Seamaster Diver 300M Ceramic And Titanium

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Seamaster Diver 300M είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ρολόγια των οπαδών της Omega και ένα από τα best-sellers της εταιρείας. Μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στη σύνδεση του με τον James Bond, στο σημείο που παρά το μεγάλο όνομα “Omega Seamaster 300M Professional”, το ρολόι αναφέρεται συχνά ως “ρολόι James Bond”. Μετά από ένα καλαίσθητο facelift που έγινε πέρυσι στην έκδοση που κυκλοφόρησε, έχουμε φέτος ένα επιπλέον μοντέλο, ντυμένο με μαύρο κεραμικό και τιτάνιο. Εδώ είναι η πρώτη μας επαφή με το Omega Seamaster Diver 300M Ceramic and Titanium.

Ενώ η απλούστευση αυτού του ρολογιού ως το ρολόι του “007” μπορεί να βλάπτει την υπερηφάνεια του οίκου ωρολογοποιίας, σίγουρα ωστόσο ευνοεί πολύ το τμήμα του marketing και των πωλήσεων. Το περασμένο έτος η Omega ξανακυκλοφόρησε το Seamaster 300M με μια αναδιαμόρφωση, χρησιμοποιώντας κεραμικό για τη στεφάνη και καντράν, φέρνοντας πίσω τα διάσημα κύματα στον καντράν και ενσωματώνοντας τον Master Chronometer calibre. Η νέα έκδοση αναθεωρήθηκε λεπτομερώς.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό θα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα της συλλογής λόγω της θεαματικής του παρουσίας. Και παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, είναι θεαματικό ακριβώς επειδή είναι το πιο διακριτικό μοντέλο λόγω της μονοχρωμίας του. Παρά το γεγονός ότι η διάμετρος της κάσας έχει αυξηθεί από 42mm σε 43,5mm – χωρίς καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στο ύψος – τα σκούρα χρώματα κάνουν το ρολόι να φαίνεται μικρότερο. Χάρη στα στοιχεία τιτανίου, με τις εναλλασσόμενες σατινέ-βουρτσισμένες και γυαλισμένες επιφάνειες, την κάσα την αισθάνεσαι σαν φτερό στον καρπό.

Η μεγάλη αλλαγή βρίσκεται στο καντράν καθώς δεν υπάρχει ημερομηνία. Αυτό, όπως πάντα, θα προκαλέσει συζήτηση. Κάποιοι θα πουν ότι το ρολόι είναι ατελές επειδή δεν την έχει. Άλλοι – συμπεριελαμβανομένων εμάς- θα πουν ότι φαίνεται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο επειδή τώρα το καντράν είναι τελείως ισορροπημένο.

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στην καρδιά του ρολογιού: ο OMEGA Master Chronometer calibre 8806 είναι πιστοποιημένος με METAS, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνηση και η κάσα περνούν από την πιο αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης (που γνωρίζουμε) στην αγορά.

Τέλος, το νέο μοντέλο διατίθεται σε ενσωματωμένο μαύρο λουρί από καουτσούκ με κούμπωμα σε μαύρο κεραμικό, ενώ νιώθουμε καλά καθώς διαθέτει πενταετή εγγύηση.

Η τιμή του Omega Seamaster Diver 300M Ceramic and Titanium (ref. 210.92.44.20.01.001) με λουράκι απο καουτσούκ είναι 7.600 ευρώ και βρίσκεται ήδη σε λιανοπωλητές. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Omega εδώ.

Share.

Comments are closed.