Τον Μάρτιο του 2020 η Grand Seiko γιόρτασε την 60η της επέτειο με τις κυκλοφορίες ρολογιών ειδικής έκδοσης, αλλά και με την παρουσίαση του νέου μηχανισμού Hi-Beat Caliber 9SA5, ο οποίος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο Grand Seiko Elegance 60th Anniversary SLGH002, ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης με αξία 45.000 ευρώ.

Τώρα η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε ένα νέο ρολόι που τροφοδοτείται από τον ίδιο μηχανισμό, το οποίο ονομάζεται Grand Seiko Heritage SLGH005 Calibre 9SA5 “Shirakaba”. Είναι το πρώτο ρολόι μη περιορισμένης έκδοσης που είναι εξοπλισμένο με τον νέο μηχανισμό και διαθέτει μια κάσα 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι που εμπνέεται από το μοντέλο 44GS της Grand Seiko, που κυκλοφόρησε το 1967.

Το ρολόι διαθέτει επίπεδη στεφάνη με κατακόρυφα βουρτσισμένο φινίρισμα και ένα εντυπωσιακό λευκό-ασημί καντράν με την ονομασία “Shirakaba”, το οποίο διαθέτει ένα περίπλοκο γεωμετρικό μοτίβο που έγινε με την θρυλική τεχνική Zaratzu της Grand Seiko και παίρνει έμπνευση από τον κορμό των σημύδων που υπάρχουν γύρω από το εργαστήριο ωρολογοποιίας στο οποίο κατασκευάζονται τα ρολόγια.

Πρόκειται για ένα πολύ κομψό ρολόι, το οποίο έχει αντοχή στο νερό στα 100 μέτρα και συνοδεύεται από ένα ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων. Όσον αφορά τον μηχανισμό αντέχει σε μαγνητικά πεδία 4.800 A/m, έχει ακρίβεια από +5 έως -3 δευτερόλεπτα την ημέρα, χτυπά με συχνότητα 28.000 δονήσεις/ώρα και προσφέρει 80 ώρες απόθεμα ισχύος.

Ο μηχανισμός είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο έχει πάνω του χαραγμένο το έμβλημα της Grand Seiko.

Το Grand Seiko Heritage SLGH005 Caliber 9SA5 “Shirakaba” θα κυκλοφορήσει ως μέρος της μόνιμης συλλογής και θα είναι διαθέσιμο τον Μάρτιο του 2021 στις μπουτίκ της Grand Seiko και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως. Η τιμή του θα είναι 9.500 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Grand Seiko εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Grand Seiko γιορτάζει την 60η της επέτειο με δύο απίστευτα ρολόγια