Η Grand Seiko γιορτάζει την 60η της επέτειο με δύο απίστευτα ρολόγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Grand Seiko αποφάσισε να γιορτάσει την 60η της επέτειο με την κυκλοφορία δύο πανέμορφων ρολογιών, τα οποία ανήκουν στην συλλογή Elegance του οίκου και παίρνουν έμπνευση από την φυσική ομορφιά της ιαπωνικής πόλης Shizukuishi, που είναι και το μέρος όπου κατασκευάζονται τα μηχανικά ρολόγια Grand Seiko.

Το Shizukuishi Watch Studio, που βρίσκεται στο νομό Iwate, είναι μια υπερσύγχρονη κατασκευή που φιλοξενεί 90 τεχνίτες αλλά και γυναίκες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την μοναδική διακόσμηση που υπάρχει στα καντράν των ρολογιών.

Grand Seiko

Το πρώτο μοντέλο διαθέτει μια κάσα 39 mm από πλατίνα και ένα εντυπωσιακό καντράν που είναι διακοσμημένο με σύμβολα που σχετίζονται με έναν παλιό μύθο από τον οποίο πήρε το όνομα της η πόλη. Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει μια σφραγίδα από χρυσό 18Κ, στην οποία απεικονίζεται το έμβλημα της Grand Seiko. Ονομάζεται Grand Seiko 60th Anniversary Limited Edition SBGW263 και είναι μια περιορισμένη έκδοση 20 τεμαχίων, καθένα από τα οποία κοστίζει 101.100 ευρώ.

Το δεύτερο μοντέλο της συλλογής Elegance διαθέτει μια κάσα 39 mm κατασκευασμένη από ροζ χρυσό 18K και ένα εντυπωσιακό πράσινο καντράν, το οποίο διαθέτει ένα περίπλοκο γεωμετρικό μοτίβο που έγινε με την θρυλική τεχνική Zaratzu της Grand Seiko και παίρνει έμπνευση από τις σημύδες που υπάρχουν γύρω από το εργαστήριο ωρολογοποιίας στο οποίο κατασκευάζονται τα ρολόγια. Ονομάζεται Grand Seiko 60th Anniversary Limited Edition SBGW264, είναι μια περιορισμένη έκδοση 120 τεμαχίων και η τιμή του ανέρχεται 25.000 ευρώ.

Grand Seiko

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον μηχανισμό Caliber 9S64 με απόθεμα ισχύος 72 ώρες, ο οποίος αντέχει σε μαγνητικά πεδία 4.800 A/m και έχει ακρίβεια από +5 έως -3 δευτερόλεπτα την ημέρα. Πρόκειται να είναι διαθέσιμα τον Ιούλιο του 2020.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο ρολόι περιορισμένης έκδοσης από την συνεργασία της Breitling με την Bentley

Share.

Comments are closed.