Το νέο Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σχέση της Longines με το ευγενές άθλημα της ιππασίας είναι γνωστή και κρατάει πολλά χρόνια. Πριν δύο Σαββατοκύριακα, στο επιβλητικό Stadio dei Marmi της Ρώμης, η ελβετική μάρκα υποδέχθηκε τους φίλους της υπερπήδησης εμποδίων στο Longines Global Champions Tour Grand Prix, σε μία διοργάνωση που είχε ευγενή άμιλλα και πολύ θεάμα.

Στο πλαίσιο του Longines Global Champions Tour Grand Prix της Ρώμης, η Longines έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μέλους της quartz οικογένειας Conquest V.H.P. Πρόκειται για ένα ρολόι με ώρα GMT, ιδιαιτέρως κομψό στον καρπό, στο οποίο η ρύθμιση της δεύτερης ώρας γίνεται πανεύκολα με τη βοήθεια μίας εφαρμογής στο κινητό.

Το νέο Conquest V.H.P. GMT Flash Setting εισάγει μία πολύ ενδιαφέρουσα καινοτομία στον κόσμο της quartz τεχνολογίας. Επιτρέπει στον κάτοχό του να αλλάζει χρονικές ζώνες είτε χειρωνακτικά, σύμφωνα με τη νόρμα της παραδοσιακής ωρολογοποιίας, είτε με ένα έξυπνο σύστημα «Flash Setting», το οποίο ρυθμίζει το ρολόι με τη βοήθεια του φλας των smartphones. Η όλη ιδέα είναι επαναστατική τόσο ως προς την ακρίβεια που προσφέρει όσο και ως προς τη συνολική εμπειρία χρήσης του ρολογιού.

Όπως όλα τα μοντέλα Conquest V.H.P., το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting, κρύβει στο εσωτερικό του έναν αποκλειστικό μηχανισμό τελευταίας γενιάς, ο οποίος είναι εξαιρετικά φιλικός προς τον χρήστη σε όλα τα επίπεδα: προσφέρει ακρίβεια της τάξης των ±5 δευτερολέπτων τον χρόνο(!), σύστημα GPD (Gear Position Detection), το οποίο κάνει επανεκκίνηση στους δείκτες ύστερα από κάποιο δυνατό χτύπημα ή έκθεση σε μαγνητικά πεδία, έξυπνη κορόνα, μπαταρία με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και σύστημα διηνεκούς ημερολογίου που εγγυάται σωστή λειτουργία της ημερομηνίας μέχρι το έτος 2399!

Επιπλέον είναι εφοδιασμένο με ώρα GMT, συνεπώς η μεγάλη του ιδιαιτερότητα είναι ότι προσφέρει και δεύτερη χρονική ζώνη σε συνδυασμό με ένα σύστημα διαχείρισης με δέσμη φωτός, γνωστό ως Flash Setting. Το ρολόι αυτό είναι ένας πολύτιμος σύντροφος για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά ανά την υφήλιο. Όπως προαναφέραμε, η δεύτερη ώρα μπορεί να ρυθμιστεί πολύ εύκολα, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω της κορόνας είτε μέσω της λειτουργίας Flash Setting. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Το σύστημα Flash Setting βασίζεται στο smartphone του χρήστη και απαιτεί να κατεβάσετε τη σχετική εφαρμογή. Δεν απαιτεί όμως καμία εξωτερική σύνδεση, όπως WiFi ή Bluetooth. Η διαδικασία είναι απλή. Πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Πληκτρολογείτε το όνομα της πόλης προορισμού σας στο κινητό σας τηλέφωνο. Η πληροφορία που καταγράφεται στην εφαρμογή μεταφέρεται μέσω μίας συχνότητας φωτεινών σημάτων που εκπέμπει το φλας του κινητού σας σε μία μικροσκοπική οπή στο καντράν του ρολογιού, η οποία διακρίνεται στο 12. Αυτό ήταν μόνο.

To ρολόι διαθέτει ακόμη την εξαιρετικά πρακτική λειτουργία Swap, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσει κατά το δοκούν την ώρα προέλευσης (home time) με την ταξιδιωτική ώρα (travel time) πατώντας απλώς την κορόνα. Και βέβαια, η 24ωρη κλίμακα που υπάρχει στην περιφέρεια του καντράν πληροφορεί για το εάν είναι ημέρα ή νύχτα σε κάθε χρονική ζώνη. Εξυπακούεται ότι η εφαρμογή αναγνωρίζει όλες τις χρονικές ζώνες του πλανήτη, ακόμη και αυτές που έχουν διαφορά μισής ώρας ή ενός τετάρτου σε σχέση με την ώρα GMT.

Το Conquest V.H.P. GMT Flash Setting διατίθεται σε δύο μεγέθη κάσας (41 και 43 mm) σε εκδόσεις από ατσάλι στο φυσικό του χρώμα ή με επίστρωση μαύρου PVD, και εκτός από τον κεντρικό δείκτη GMT με το ευδιάκριτο βέλος, δείχνει την ώρα, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και την ημερομηνία (perpetual calendar).

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές στα καντράν: μπλε, ασημί, μαύρο ή ανθρακόνημα. Σε όλα τα μοντέλα η Home Time και η Travel Time συμβολίζονται από ένα σπιτάκι και ένα αεροπλανάκι στο 10 και στο 2, αντίστοιχα.

Τα ρολόγια συνδυάζονται είτε με ατσάλινo μπρασελέ (σε φυσικό ασημί χρώμα ή σε μαύρο PVD) είτε με πολύ ωραίας υφής λουράκι από καουτσούκ σε μαύρο ή μπλε χρώμα.

Δείτε το ρολόι στο παρακάτω video

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.