Το νέο Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon Extra-Thin In Black Ceramic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Audemars Piguet εισήγαγε ένα ρολόι που θα ένωνε για πάντα τον κόσμο της πολυτέλειας και του αθλητισμού. Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, το εμπορικό σήμα συνεχίζει να βρίσκει καινοτόμες και ενδιαφέρουσες μεθόδους για να επανεφεύρει την Royal Oak, εξασφαλίζοντας ότι παραμένει μια από τις πιο περιζήτητες συλλογές ρολογιών στον κόσμο. Φέτος, η Audemars Piguet το έκανε και πάλι, εισάγοντας ένα πολύ ειδικό μοντέλο περιορισμένης έκδοσης. Δεν συνοδεύτηκε από τις συνηθισμένες φανφάρες, ωστόσο, αυτό το ρολόι μπορεί να βρέθηκε στο ραντάρ σας.

Σας παρουσιάζουμε το νέο Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Black Ceramic Ref. 26522. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Αν αυτό το νέο μοντέλο μοιάζει κάπως οικείο, είναι επειδή πρόκειται για το δεύτερο all-ceramic ρολόι που προέρχεται από την Audemars Piguet. Προηγουμένως το μοντέλο αυτό ήταν το Royal Oak Perpetual Calendar Black Ceramic, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ρολόγια του 2017. Όπως και με αυτό το ρολόι, το νέο Oak Royal Extra-Thin Black Ceramic διαθέτει τόσο μια κάσα όσο και ένα μπρασελέ κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κεραμικό εκτός από το πίσω μέρος της κάσας, η οποία είναι απο τιτάνιο.

Με πάχος μόλις 9 χιλιοστά, η κάσα των 41 χιλιοστών κάθεται πολύ άνετα στον καρπό. Το ρολόι, όπως άλλωστε θα περιμέναμε, είναι εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στη χρήση κεραμικού. Είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό. Τα all-black ρολόγια είναι γενικά γνωστό ότι είναι πιο διακριτικά, ωστόσο δεν συμβαίνει κατι τέτοιο εδώ. Είναι ένα ρολόι που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όταν φορεθεί. Φυσικά, αυτό μπορεί να έχει κάτι να κάνει και με το καντράν…

Πέρυσι η Audemars Piguet εισήγαγε ένα νέο μοτίβο στο καντράν της συλλογής Royal Oak Extra-Thin Tourbillon. Ονομάζεται “Tapiserie Evolutive”, και είναι ένα guilloché μοτίβο το οποίο μοιάζει με ακτίνες οι οποίες επεκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας ως κέντρο το tourbillion στην θέση 6. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά θεαματικό, αλλά μετριάζεται λιγάκι με την χρήση του μαύρου χρώματος. Φανταζόμαστε ότι θα ήταν μια διαφορετική ιστορία αν η Audemars Piguet είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει το μοβ / δαμασκηνί χρώμα που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Στο εσωτερικό του ρολογιού βρίσκεται ένας Caliber 2924 μηχανισμός, ο οποίος έχει πάχος μόλις 4,46 mm. Είναι η ίδια εσωτερική κίνηση που χρησιμοποιείται στα άλλα μοντέλα Royal Oak Extra-Thin Tourbillon και ταλαντεύεται στα 21.600 v / ph, ενώ προσφέρει περίπου 70 ώρες αποθέματος ισχύος. Ορατός από ένα παράθυρο απο ζαφείρι στο πίσω μέρος της κάσας απο τιτάνιο, ο μηχανισμός αυτός είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα του γιατί η AP είναι τόσο καλή σε αυτό που κάνει.

Το Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon Extra-Thin Black Ceramic ref. 26522, προσφέρεται ως περιορισμένη έκδοση μόλις 100 τεμαχίων και η τιμή του είναι 156.000 CHF.


Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Share.

Comments are closed.