Τo εξαιρετικά σπάνιο Patek Philippe του τελευταίου Αυτοκράτορα πουλήθηκε για 6,2 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα εξαιρετικά σπάνιο Patek Philippe που ανήκε κάποτε στον τελευταίο αυτοκράτορα της Κίνας, Αϊσίν Γκιόρο Που Γι, πουλήθηκε για περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια δολάρια (με την προμήθεια) σε δημοπρασία.

Το Ref. 96 Quantieme Lune, το οποίο είναι ένα ωρολογιακό αριστούργημα, πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο συλλέκτη σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Phillips σε συνεργασία με την Bacs & Russo την Τρίτη στο Χονγκ Κονγκ.

Δεν είναι σαφές πότε ο Που Γι απέκτησε το συγκεκριμένο παράδειγμα, αλλά είναι γνωστό ότι το φόρεσε κατά την διάρκεια της πενταετούς του θητείας σε φυλακή της Σιβηρίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, είχε υπηρετήσει ως ηγέτης-μαριονέτα του ιαπωνικού κράτους και συνελήφθη από τους Σοβιετικούς μετά την παράδοση των ιαπωνικών δυνάμεων το 1945. Λέγεται ότι είχε χαρίσει το ρολόι, μαζί με πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα, σε έναν μεταφραστή με τον οποίο έγινε φίλος την εποχή που ήταν αιχμάλωτος.

Όσον αφορά το ίδιο το ρολόι, είναι ένα από τα μόλις οκτώ παραδείγματα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Διαθέτει πλατινένια κάσα που φιλοξενεί ένα ασημένιο καντράν (υπάρχουν μόνο άλλα δύο τέτοια παραδείγματα) με έναν δακτύλιο σε ροζ χρυσό και δείκτες ώρας από σμάλτο. Το ρολόι διαθέτει επίσης ένδειξη φάσης σελήνης και ημερολόγιο τριπλής ημερομηνίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι συνηθισμένα σήμερα, αλλά δεν ήταν πριν από 86 χρόνια, ειδικά σε ένα τόσο λεπτό ρολόι.

Ο Phillips είχε μεγάλες προσδοκίες για το αυτοκρατορικό ρολόι και υπήρχε καλός λόγος για αυτό: ένα από τα άλλα δύο παραδείγματα με ασημένιο καντράν πωλήθηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια το 2002. Ωστόσο, φανταζόμαστε ότι ο οίκος δημοπρασιών εξεπλάγην όταν το ρολόι να πωλήθηκε σε διπλάσια τιμή από την αρχική εκτίμηση που ήταν 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τόμας Περάτσι, ο επικεφαλής του τμήματος ρολογιών του οίκου δημοπρασιών Phillips Asia, δήλωσε στο Reuters ότι είναι το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για ρολόι χειρός που ανήκε σε αυτοκράτορα.


Διαβάστε επίσης: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιδεικνύει το ρολόι του Jacob & Co. αξίας 700.000 δολαρίων

Share.

Comments are closed.