4 στιβαρά ρολόγια από την Panerai με ισχυρό στρατιωτικό DNA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Panerai είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες ωρολογοποιίας παγκοσμιώς και κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακά ρολόγια, τα οποία θα πρωταγωνιστούσαν στην αγορά και θα δημιουργούσαν μια νέα τάση, η οποία ήθελε τα ρολόγια να διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη κάσα.

Τα ρολόγια της Panerai είναι γνωστά για τις στρατιωτικές τους ρίζες, καθώς το εμπορικό σήμα που ιδρύθηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας, αρχικά προμήθευε το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό με ρολόγια που ήταν ικανά να επιβιώνουν κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και σε πολεμικές ζώνες.

Πριν μερικούς μήνες ο οίκος απέτισε φόρο τιμής στην ιστορία του ως μοναδικός προμηθευτής ρολογιών χειρός στο Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό, με μια συλλογή από τέσσερα κλασικά ρολόγια Radiomir, τα οποία διαθέτουν ένα πράσινο ματ στρατιωτικό καντράν.

Και τα τέσσερα ρολόγια Panerai Radiomir είναι βασισμένα στο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1940, το οποίο διέθετε μια τετραγωνισμένη συμπαγή κάσα με στογγυλεμένες γωνίες, η οποία θα γινόταν σήμα κατατεθέν της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Ενώ το πράσινο χρώμα στο καντράν, μπορεί να ταιριάζει περισσότερο στις δυνάμεις της ξηράς παρά του ναυτικού, είναι η ιδανική επιλογή όσον αφορά το πεδίο των μαχών. Επίσης, το πράσινο είναι το χρώμα που θα κυριαρχήσει φέτος στα καντράν των ρολογιών.

Και τα τέσσερα μοντέλα (PAM00995, PAM00997, PAM00998 και PAM00999) διαθέτουν in-house αυτόματους μηχανισμούς από την Panerai, ιμάντες από ιταλικό φυσικό δέρμα, και έναν επιπλέον ελαστικό υφασμάτινο ιμάντα, ο οποίος περιλαμβάνεται στο κουτί από ξύλο κερασιάς του κάθε ρολογιού.

Panerai Radiomir 45mm PAM00995

Το πρώτο μοντέλο αυτής της σειράς, είναι ένα κλασικό ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο Radiomir 1940 των 45 χιλιοστών. Έχει αντοχή στο νερό σε βάθος 100 μέτρων ένω στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός P.4000, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ώρες. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν ιμάντα από δέρμα μόσχου “Ponte Vecchio” σε σκούρο καφέ χρώμα, και κοστίζει 9.900 ευρώ.

Panerai Radiomir GMT 45mm PAM00998

Το δεύτερο μοντέλο αυτής της military συλλογής βασίζεται επίσης σε ένα γνωστό μοντέλο, το Radiomir 1940 GMT. Διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, δεύτερη χρονική ζώνη, ένα παραθυράκι ημερομηνίας στην θέση 3 και έναν δείκτη που δείχνει εάν είναι ημέρα ή νύχτα στην δεύτερη χρονική ζώνη, στον δείκτη των δευτερολέπτων στην θέση 9.

Στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Caliber P.4001, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ώρες. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν ιμάντα από δέρμα μόσχου “Assolutamente” σε ανοιχτό καφέ χρώμα και κοστίζει 11.700 ευρώ.

Panerai Radiomir GMT Power Reserve 45mm PAM00999

Εκτός από το προηγούμενο μοντέλο GMT, η Panerai περιλαμβάνει στην συλλογή ένα ρολόι το οποίο διαθέτει επίσης δεύτερη χρονική ζώνη άλλα και μια ένδειξη ισχύος μεταξύ της θέσης 4 και 5. Το ρολόι διαθέτει κάσα 45mm από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και συνοδεύεται από έναν ιμάντα από δέρμα μόσχου “Ponte Vecchio” σε σκούρο καφέ χρώμα.

Σο εσωτερικό του ρολογιού χτυπάει ο μηχανισμός Calibre P.4002, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ώρες, με όλες τις ρυθμίσεις να γίνονται από την κορώνα. Το κόστος του είναι 11.900 ευρώ.

Panerai Radiomir 48mm PAM00997

Το τέταρτο μοντέλο της στρατιωτικής συλλογής βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο του 1940. Το ρολόι είναι μεγαλύτερο από τα τρία προηγούμενα μοντέλα, καθώς διαθέτει μια μαύρη ματ κεραμική κάσα 48mm και συνοδεύεται από έναν μαύρο ιμάντα από δέρμα μόσχου “Ponte Vecchio”, με αγκράφα τιτανίου επικαλυμμένη με DLC.

Το ρολόι διαθέτει τον γνωστό χειροκίνητο μηχανισμό calibre P.3000 με απόθεμα ισχύος 72 ώρες, έναν μικρό δείκτη δευτερολέπτων στην θέση 9 και μπεζ επικάλυψη Super-LumiNova στους δείκτες και τις ενδείξεις. Το PAM00997 διατίθεται στην τιμή των 12.900 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Panerai εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο καταδυτικό ρολόι που σχεδιάστηκε για την εξερεύνηση των ωκεανών

Share.

Comments are closed.