Τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα καλά ρολόγια είναι ακριβά, τα ρολόγια πολυτελείας είναι πολύ ακριβά. Αυτό το ξέρουμε. Αυτό περιμένουμε άλλωστε. Αλλά δεν έχει σημασία πόσο νομίζετε ότι ένα μηχανικό ρολόι μπορεί να κοστίσει, καθώς υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που περιμένει απλά να αποδείξει πόσο γελοίος είναι ο κόσμος της haute horology. Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες εδώ, ούτε καν για μερικές δεκάδες, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αλλά ποια είναι τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο σήμερα;

Το θέμα είναι, ότι δεν είναι δύσκολο να κάνετε ένα ακριβό ρολόι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε μερικές εκατοντάδες διαμάντια σε μια μεγάλη κάσα απο χρυσό και είστε στον σωστό δρόμο. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Backes & Strauss είναι συνήθως στην κορυφή του τιμοκαταλόγου. Αλλά δεν εξετάζουμε αυτό, σε αυτό το άρθρο.

Αντ ‘αυτού, θα ρίξουμε μια ματιά στα κομμάτια που σας κάνουν να πληρώσετε για την έξοχη ωρολογοποιία τους. Ξέρετε, τα κομμάτια που κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία γνώση απο υψηλή ωρολογοποιία δεν μπορεί καν να φανταστεί. Εννοούμε, πώς μπορεί μια μικρή συλλογή από γρανάζια και ελατήρια να εκτιμηθεί υψηλότερα από 500 χιλιάδες ευρώ;

Η απλούστερη απάντηση είναι, φυσικά, ο χρόνος. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ρολόγια τείνουν να είναι εξαιρετικά ακριβή. Όχι τόσο ακριβή όσο το τηλέφωνό σας φυσικά, μην είστε ανόητοι. Αλλά πολύ, πολύ ακριβή στον τομέα της ωρολογοποιίας.

Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα ακριβό ρολόι. Οι στερεοτυπικές εικόνες γέρων Ελβετών ανδρών να δημιουργούν τροχαλίες εξισορρόπησης σε εργαστήρια στις ελβετικές Άλπεις, δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ στο χέρι σας ένα ρολόι αυτόματης κίνησης σίγουρα θα ξέρετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Οι άνθρωποι που κατασκευάζουν αυτούς τους μεγαλοπρεπείς in-house μηχανισμούς θα μπορούσαν να το κάνουν με κλειστά μάτια, στο πίσω μέρος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, με τίποτα άλλο από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Ο χρόνος τους είναι πολύτιμος. Οι εβδομάδες, αν όχι οι μήνες που ξοδεύουν σε ένα μόνο ρολόι ανεβάζει τον λογαριασμό.

Τεχνική μαγεία

Φυσικά, υπάρχει και η τεχνική μαγεία. Μπορεί να φαίνεται πιο αρχαϊκή από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, αλλα πολλοί σύγχρονοι οίκοι τείνουν στην τεχνολογία R & D ενός ακριβού ρολογιού. Τα περισσότερα ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας έχουν μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουν γίνει διατριβές στην εφαρμοσμένη φυσική. Μπορεί να μην συνδεθούν με το smartphone σας, αλλά απέχουν κατα πολύ απο οποιαδήποτε ρολόι.

Σπάνια υλικά

Τα σπάνια υλικά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο. Δεν εννούμε μόνο τον χρυσό και τον λευκόχρυσο, αλλά και τα προηγμένα σύνθετα υλικά στρατιωτικής ποιότητας, τους σεληνιακούς βράχους και τις κρυστάλλινες θήκες από ζαφείρι. Αν πρόκειται να μιλήσουμε για κάποιο υλικό που περιβάλλεται από υπερβολή, είναι πιθανότατα μέρος κάποιου ρολογιού.

Haute Horology

Ας ελπίσουμε ότι αρχίζετε να έχετε λίγο καλύτερη εικόνα γιατί αυτές οι παράμετροι της haute horology είναι τόσο ακριβές. Μην ανησυχείτε αν όλα αυτά σας φαίνονται σαν δικαιολογίες. Το γεγονός είναι ότι, αν έχετε τα χρήματα και θέλετε να αγοράσετε ένα από αυτά τα ρολόγια, θα πληρώσετε αυτό το ποσό χωρίς μεγάλη ανάγκη για δικαιολογίες. Εάν δεν το κάνετε, κανένα post δεν θα σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα για να αποκτήσετε ένα.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα πιο ρολόγια ακριβά ρολόγια στον κόσμο!

Greubel Forsey Grande Sonnerie – £880,000

greubelforsey.com

Richard Mille RM 50-03 – £960,000

richardmille.com

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860 – £880,000

vacheron-constantin.com

Chopard L.U.C All In One – £320,000

chopard.com

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Grande Complication Ceramic – £550,000

audemarspiguet.com

Parmigiani Fleurier Toric Tecnica Saint-Basile – £605,000

parmigiani.com

Share.

Comments are closed.