Τα 7 πιο δημοφιλή ρολόγια όλων των εποχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια συλλογή ρολογιών ή ήδη έχετε επενδύσει σε κάποια κομμάτια, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα ρολόγια που έχουν μια θέση σε κάθε συλλογή. Είναι ρολόγια που ουσιαστικά παρέμειναν αμετάβλητα εδώ και δεκαετίες, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν όλες τις τάσεις, ενώ εξακολουθούν να είναι η πρώτη επιλογή των περισσοτέρων ανδρών.

Είτε πρόκειται για την έξοχη ωρολογοποιία τους και την παράδοση που αντιπροσωπεύουν, είτε για την αξιοπιστία τους, αυτά τα κλασικά ρολόγια κάνουν κάτι παραπάνω από το να λένε την ώρα, καθώς λένε στον κόσμο ποιοι είστε.

Αν πρόκειται να επενδύσετε για πρώτη φορά σε ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας ή θέλετε να προσθέσετε ένα σε μια ήδη σοβαρή συλλογή, τότε επιτρέψτε μας να σας καθοδηγήσουμε να βρείτε το ιδανικό. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να σας πείσουμε να αγοράσετε ένα από παρακάτω ρολόγια, καθώς έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα είναι μια καλή επένδυση.

Rolex Submariner

Κάθε σοβαρή συλλογή ρολογιών πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα Rolex. Το Submariner ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που κυκλοφόρησε ο οίκος ωρολογοποιίας την δεκαετία του 50′, με σκοπό να αποτελεί “εργαλείο” στον καρπό των αντρών, ενω΄εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί την επιτομή των ρολογιών Rolex.

Blancpain Fifty Fathoms

Τα καταδυτικά ρολογιά Fifty Fathoms της Blancpain κυκλοφόρησαν το 1953, με σκοπό να έχουν αντοχή στα μεγάλα βάθη. Ο σχεδιασμός τους έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 65 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτά τα ρολόγια εκτός από αξιόπιστα είναι και διαχρονικά. Έχουν μεγάλη στρατιωτική ιστορία και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε συνθήκη.

Omega Speedmaster Moonwatch

Υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα ρολογιών των οποίων η σχεδίαση έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για πάνω από 50 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση να φτάσει ακόμα και στη Σελήνη, αυτό το ρολόι εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά προσιτό μοντέλο και είναι ένα απίστευτο παράδειγμα υψηλής ωρολογοποιίας.

Breitling Premier B01

Κάθε συλλέκτης αξίζει να έχει ένα Breitling στη συλλογή του, όχι όμως οποιοδήποτε Breitling. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε μόνο ένα, βεβαιωθείτε να είναι το μοντέλο Premier B01, καθώς θα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ρολόγια που θα έχετε στην κατοχή σας και φυσικά δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία.

Patek Philippe Nautilus

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, το Patek Philippe Nautilus είναι είναι ένα από τα πιο ποθητά ρολόγια στον κόσμο. Ο οίκος υπερέχει στην κατασκευή ρολογιών που μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά, με το Nautilus να είναι πλέον ένα ρολόι που πρέπει να διαθέτει κάθε συλλέκτης. Είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί, καθώς η λίστα αναμονής είναι τεράστια, και ο οίκος δεν σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή του. Έτσι αν καταφέρετε να αποκτήσετε ένα, σας συμβουλεύουμε να το κρατήσετε.

Tudor Heritage Black Bay

Ενώ ένα Tudor δεν κουβαλάει το βάρος της κληρονομιάς ενός Rolex (αδελφική εταιρεία της Tudor), ούτε φυσικά έχει την ίδια τιμή, σίγουρα έχει μια θέση σε μια συλλογή ρολογιών. Η ποιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εξαιρετική και διαθέτει ένα σχέδιο που σίγουρα όλοι εγκρίνουμε.

Vacheron Constantin Traditionnelle

Η τελειότητα είναι μια δύσκολη έννοια στον κόσμο της ωρολογοποιίας, και ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά αν κάνεις κάτι για 263 συνεχόμενα χρόνια, η τελειότητα είναι το κριτήριο με το οποίο είσαι υποχρεωμένος να μετρήσεις τον εαυτό σου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αριστούργημα της υψηλής ωρολογοποιίας, το οποίο διαθέτει έναν πολύπλοκο in-house μηχανισμό ο οποίος απικονίζει την ημέρα, την ημερομηνία, τον μήνα, τα μικρά δευτερόλεπτα και την ένδειξη ημέρας / νύχτας.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τα 10 ρολόγια που αξίζει να επενδύσετε φέτος (vid)

Share.

Comments are closed.