Τα 4 ρολόγια με την μεγαλύτερη ζήτηση το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η αγορά ενός ρολογιού από πολυτελείς μάρκες ωρολογοποιίας, όπως η Rolex, δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά μια έξυπνη και ασφαλής επένδυση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μεταπώλησης πολυτελών προϊόντων, The RealReal, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” στην συγκεκριμένη αγορά, πολλά ήταν τα ρολόγια που είχαν απήχηση στο κοινό, τέσσερα ωστόσο είδαν την μεταπωλητική τους αξία να αυξάνεται κατακόρυφα.

Patek Phillipe Nautilus

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Patek Philippe Nautilus 5711/1A, το οποίο θα σταματήσει σύντομα να κυκλοφορεί, ήταν το ρολόι με την μεγαλύτερη αύξηση στην αξία μεταπώλησης (61%). Τα μοντέλα Daytona και GMT Master II της Rolex να κατέλαβαν τις δύο επόμενες θέσεις της τετράδας των ρολογιών που αποτελούν την καλύτερη επένδυση, με το Royal Oak της Audemars Piguet να έρχεται τέταρτο.

Audemars Piguet Royal Oak

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της The RealReal, Matthew Clarke, τα πιο σημαντικά κριτήρια για τον προσδιορισμό της αξίας ενός ρολογιού είναι η ιστορία και φυσικά η αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου. Πάρτε για παράδειγμα το Daytona, το οποίο είναι για πολλούς το ομορφότερο ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ και εξακολουθεί να είναι από τα πιο περιζήτητα και πολυπόθητα ρολόγια στην αγορά.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση ενός ρολογιού για τον προσδιορισμό της δυνατότητας μεταπώλησης του, είναι η καλή του κατάσταση. Αυτό σημαίνει ελάχιστη φθορά στο μέταλλο και διατήρηση των γνήσιων εξαρτημάτων με το σωστό σέρβις. Ο στόχος είναι το ρολόι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική κατάσταση.

Ο Clarke αναφέρθηκε και στα ρολόγια που θα έχουν μεγάλη ζήτηση το 2022, λέγοντας πως τα πιο δημοφιλή ρολόγια θα διατηρήσουν την αξία τους, ωστόσο και νέες μάρκες ίσως βρεθούν στην λίστα που θα συνεχίσει να κυριαρχείται από τη Rolex, όπως η Cartier, τα σπάνια κομμάτια της οποίας πουλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές σε δημοπρασίες, ενώ το πιο σύγχρονο μοντέλο Tank Solo έχει δει την δημοφιλία του να αυξάνεται κατακόρυφα.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 καλύτερα ρολόγια που κυκλοφόρησε η Bell & Ross το 2021

Share.

Comments are closed.