Τα 10 καλύτερα ρολόγια της Breitling αυτή την στιγμή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Breitling είναι ένας από τους πιο αγαπητούς οίκους ωρολογοποιίας μεταξυ των συλλεκτών και όχι άδικα, καθώς παράγει εξαιρετικά ρολόγια από το 1884, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με την αεροπορία, οι οποίοι ξεκίνησαν την δεκαετία του ’30.

Πρόκειται για έναν οίκο που έχει γίνει συνώνυμο με το “ρολόι πιλότου” για έναν καλό λόγο: Πριν από μερικές δεκαετίες, κάθε πιλότος που σέβόταν τον εαυτό του, φορούσε ένα Navitimer στον καρπό του. Σήμερα, είναι η μόνη μάρκα που μπορεί να φέρει τα “Κόκκινα Bέλη” της Βασιλικής Βρετανικής αεροπορίας (RAF) στα ρολόγια της, με την οποία έχουν μια συνεργασία που μετρά πάνω από 25 χρόνια.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50, η Breitling άρχισε να καινοτομεί με πολύ αποτελεσματικούς και έξυπνους τρόπους προώθησης των προϊόντων της και χρησιμοποιώντας πρεσβευτές, κάτι που συνεχίζει να κάνει ακόμα και σήμερα. Έκανε μια καμπάνια που είχε ως στόχο τους πιλότους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ζήτηση για τους χρονογράφους της. Επιπλέον, κατάφερε να γίνει προμηθευτής σε πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – για παράδειγμα τα οργανα στο ταμπλό σε έναν Boeing 707, κατασκευάστηκαν από την Breitling.

Βέβαια, η Breitling επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως στην οδήγηση αλλά και την κατάδυση, δημιουργώντας την δημοφιλή σειρά ρολογιών Superocean το 1957. Πέντε χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και στο διάστημα, με τον Αμερικανό πιλότο δοκιμών, αστροναύτη και δύτη, Σκοτ Κάρπεντερ, να φοράει ένα Breitling Navitimer Cosmonaute στον καρπό του, όταν τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, η Breitling λειτουργεί ανεξάρτητα. Το 2017 τα ηνία της ανέλαβε ο Georges Kern, τέως διευθύνων σύμβουλος της IWC. Αυτή η αλλαγή ηγεσίας έφερε και αλλαγή στην πορεία της μάρκας, καθώς ο Kern εισήγαγε σημαντικές αλλαγές, όπως το rebranding των καταστημάτων της Breitling και του διορισμού νέων πρεσβευτών, όπως ο Μραντ Πιτ. Επίσης, απλοποίησε σχεδόν όλες τις συλλογές. Πιο συγκεκριμένα, αναδιοργάνωσε όλα τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες – αέρας, ξηρά και θάλασσα – με σκοπό τα ρολόγια του οίκου να έχουν απήχηση σε περισσότερες ομάδες ανθρώπων.

Πλέον ο οίκος διαθέτει 9 συλλογές ρολογιών – Chonomat, Aviator 8, Navitimer, Avenger, Superocean Heritage, Superocean, Premier, Professional, Galactic – κάθεμια από τις οποίες διαθέτει εξαιρετικά περιζήτητα και επιθυμητά ρολόγια που προσελκύουν τόσο για το στυλ τους, όσο και για τις τεχνικές λειτουργίες τους.

Δείτε παρακάτω 10 από τα καλύτερα ρολόγια της Breitling αυτή την στιγμή.

Breitling Navitimer 1


Breitling Top Time Limited Edition


Breitling Superocean Heritage II B20


Breitling Superocean Heritage 57 Limited Edition ‘Rainbow’


Breitling Avenger II Seawolf


Breitling Premier B01 Bentley British Racing Green


Breitling Chronomat B01


Breitling Navitimer 8


Breitling AVI 1953 Edition


Breitling Transocean Chronograph


Διαβάστε επίσης: Η Breitling αποφάσισε να επαναφέρει το θρυλικό μοντέλο Chronomat του 1984

Share.

Comments are closed.