Συλλογή ρολογιών του Σιλβέστερ Σταλόνε συγκέντρωσε 6,7 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη δημοπρασία “The Important Watches” του οίκου Sotheby’s που πραγματοποιήθηκε χθες στην Νέα Υόρκη, το ενδιαφέρον τράβηξαν τα 11 ρολόγια που προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Σιλβέστερ Σταλόνε, τα οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 6,7 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου ποσού που συγκεντρώθηκε προήλθε από την πώληση του Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300G-010 του ηθοποιού, το οποίο ξεπέρασε την αρχική του εκτίμηση (2,5 έως 5 εκατομμύρια δολάρια) αποσπώντας 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Sotheby’s

Ήταν η πρώτη φορά που ένα Patek Philippe Grandmaster Chime 6300 βγήκε προς πώληση. Ο Σταλόνε δεν φόρεσε ποτέ αυτό το ρολόι, το οποίο εξακολουθεί να είναι σφραγισμένο στην αρχική του συσκευασία. Πρόκειται για ένα από τα ιερά δισκοπότηρα της ωρολογοποιίας και ένα από τα πιο περίπλοκα κομμάτια που έχει κατασκευάσει ο οίκος, οπότε η τιμή του δεν είναι και τόσο παράλογη για κάποιον που είναι γνώστης.

“Είχα το προνόμιο να κατέχω μερικά πραγματικά αξιόλογα ρολόγια όλα αυτά τα χρόνια, το καθένα με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και ιστορία”, είπε σε μια δήλωση ο Σταλόνε. “Απολαμβάνω τη διαδικασία συλλογής, όπως πολλοί άλλοι σε αυτήν την παθιασμένη κοινότητα, που δεν βλέπουν τα ρολόγια απλώς ως αξεσουάρ, αλλά τα θαυμάζουν για την ιστορία και τη δεξιοτεχνία τους – αλλά το πιο σημαντικό – για το πως τους κάνουν να νιώθουν. Κοιτάζοντας αυτά τα ρολόγια, αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που τα έχω στην κατοχή μου. Χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Αν και ο χωρισμός με αυτή τη συλλογή είναι γλυκόπικρη, ήμουν υπερήφανος που τα είχα στην κατοχή μου και ελπίζω ότι θα εκτιμηθούν στα επόμενα σπίτια τους”, πρόσθεσε.

Ενώ το Grandmaster Chime ήταν το highlight της συλλογής του Σταλόνε που δημοπρατήθηκε, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα υπόλοιπα 10 ρολόγια, τα οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Panerai Luminor Submersible 1950 PAM00382

Sotheby’s

Patek Philippe Reference 5711/1300A-001

Sotheby’s

Panerai Luminor Submersible ‘Piece Unique’ PAM00269

Sotheby’s

Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon 50th Anniversary

Sotheby’s

Patek Philippe Nautilus 5711/1A-001

Sotheby’s

Rolex Reference 228235 Day-Date

Sotheby’s

Cartier Pasha Seatimer W301970M

Sotheby’s

Panerai Reference Luminor Submersible 1950 Chrono ‘Slytech’ PAM00202

Sotheby’s

Panerai Luminor 1950 Regatta ‘Classic Yachts Challenge PAM00332

Sotheby’s

Piaget Reference P10623 Polo Grande Estimate

Sotheby’s


Διαβάστε επίσης: Στο “σφυρί” 11 σπάνια ρολόγια του Σιλβέστερ Σταλόνε

Share.

Comments are closed.