Σε δημοπρασία ένα σπάνιο ρολόι του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του 1950

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι από την εκπληκτική συλλογή ρολογιών του Άντι Γουόρχολ διατίθεται αυτή σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s, με τιμή εκτίμησης από 40.000 έως 80.000 δολάρια.

Πρόκειται για το Patek Philippe Ref. 2526, το οποίο είναι μέρος της δημοπρασίας Sotheby’s Fine Watches, και εκτός από το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει ένα κατόρθωμα της ωρολογοποιίας από μόνο του, τυχαίνει να έχει και δεσμούς με τον θρυλικό καλλιτέχνη και πρωτοπόρο του κινήματος της Ποπ Αρτ.

Sotheby’s

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 1953 και ήταν εξοπλισμένο με την πρώτη αυτόματη κίνηση του Patek: τον self-winding caliber 12-600 AT. Η αναφορά 2526 έγινε διεθνής επιτυχία και ήταν διαθέσιμη σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα, με ή χωρίς μπρασελέ, και σε διάφορες επιλογές καντράν .

Η παρούσα παρτίδα διέθετε κάσα από ροζ χρυσό 18 καρατιών και ένα κλασικό καντράν από σμάλτο στην απόχρωση eggshell. Η Patek επέλεξε αυτό το ανθεκτικό υλικό στο καντράν, καθώς δεν είναι ευαίσθητο στην οξείδωση ή την υγρασία.

Sotheby’s

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το κομμάτι προσφέρεται σε δημοπρασία. Μετά τον θάνατο του Γουόρχολ το 1987, μια τεράστια συλλογή από πολύτιμους λίθους, επώνυμα κοσμήματα και ρολόγια, ανακαλύφθηκε στο αρχοντικό του αείμνηστου καλλιτέχνη στην East 66th Street. Ο οίκος Sotheby’s πρόσφερε το ρολόι τον επόμενο χρόνο στη δημοπρασία της συλλογής Andy Warhol, Part II (το πρώτο μέρος της δημοπρασίας ήταν αφιερωμένο στους πίνακες του Γουόρχολ.)

Sotheby’s

Το Patek του Γουόρχολ, το οποίο πωλείται για δεύτερη φορά από οίκο Sotheby’s, προέρχεται από τον συλλέκτη που το αγόρασε στη δημοπρασία του ’88.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Τα ρολόγια τσέπης του Τζον Λένον και του Άντι Γουόρχολ μπορούν να γίνουν δικά σου με 30.000 ευρώ!

Share.

Comments are closed.