Ρίχνουμε μια ματιά στο νέο pilot ρολόι ειδικής έκδοσης της IWC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2019, δύο Βρετανοί πιλότοι περιηγήθηκαν στον κόσμο με ένα Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία της αεροπορίας. Ως ο κύριος συνεργάτης της αποστολής «Silver Spitfire – The Longest Flight», η IWC δημιούργησε ένα εκπληκτικό ρολόι για πιλότους, τιμώντας την πτήση των Steve Boultbee Brooks και Matt Jones, που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Στις 5 Αυγούστου 2019, οι Boultbee Brooks και Jones απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Goodwood της Νοτίου Αγγλίας σε ένα πανέμορφα αναπαλαιωμένο «Silver Spitfire». Στην τετράμηνη πτήση – ρεκόρ γύρω από τον κόσμο, οι πιλότοι κάλυψαν πάνω από 43.000 χιλιόμετρα και έκαναν στάσεις σε πάνω από 20 χώρες.

IWC

Το Big Pilot’s Watch Big Date Spitfire Edition “Mission Accomplished” (Ref. IW510506) θα κυκλοφορήσει σε έναν περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων. Μια μοναδική χάραξη στο πίσω μέρος της κάσας αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής «Silver Spitfire – The Longest Flight», την οποία η IWC υποστήριξε ως ο κύριος χορηγός αλλά και ως «Επίσημος Χρονομέτρης».

Αυτή η έκδοση του Big Pilot’s Watch στο σχέδιο Spitfire διαθέτει πράσινο καντράν και κάσα κατασκευασμένη από μπρούντζο, ένα υλικό το οποίο αναπτύσσει μια μοναδική πατίνα με την πάροδο του χρόνου, ενώ η ένδειξη στη θέση “12” διαθέτει δύο μεγάλα ψηφία τα οποία αντιστοιχούν σε ένα διπλό δακτύλιο ημερομηνίας.

IWC

Ο χειροποίητος και κατασκευασμένος από την IWC μηχανισμός 59235, διαθέτει απόθεμα ενέργειας 8 ημερών. Η ένδειξη αποθέματος ενέργειας είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του ρολογιού και είναι εμφανής μέσω ενός παραθύρου στην πλάτη της κάσας από τιτάνιο.

IWC

Μια εσωτερική κάσα μαλακού σιδήρου προστατεύει αποτελεσματικά τον μηχανισμό από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων στην ακρίβεια του ρολογιού. Το μπροστινό κρύσταλλο είναι ειδικά ασφαλισμένο έναντι πιθανής ξαφνικής πτώσης της πίεσης του αέρα στο πιλοτήριο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της IWC εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα στιβαρό ρολόι από την IWC με την θρυλική σχεδίαση των Portugieser

Share.

Comments are closed.