Πτώση στις τιμές μοντέλων της Rolex και του Patek Philippe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο εμπορεύσιμων με βάση την αξία τους στη δευτερογενή αγορά, υποχώρησε κατά 1,4% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την πλατφόρμα πώλησης και εμπορίας μεταχειρισμένων ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Subdial.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Rolex Explorer II με δείκτη GMT και σταθερή 24ωρη στεφάνη ήταν το μοντέλο που σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση (μείωση 3,4% σε ένα μήνα με μια μέση τιμή τα 9.875 δολάρια), με πολλά μοντέλα Patek Philippe Nautilus να ακολουθούν.

Το δημοφιλές μοντέλο Nautilus 5711/1A-010 με μπλε καντράν υποχώρησε κατά 2,9% στα 102.333 δολάρια, ενώ η τιμή του Nautilus Travel Time 5990 μειώθηκε κατά 2,7% στα 130.882 δολάρια.

Σύμφωνα με τον δείκτη, οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών μειώθηκαν κατά περίπου 26% σε ένα χρόνο, ενώ οι αξίες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2021 και το 2022, ιδιαίτερα για τα ρολόγια Patek, Rolex και Audemars Piguet.

Ο καλύτερος “παίκτης” του μήνα; Το Rolex Datejust 16233 διαμέτρου 36mm σε δίχρωμο χρυσό και ατσάλι, το οποίο σημείωσε άνοδο 3,3% με την μέση τιμή του να διαμορφώνεται στα 6.396 δολάρια.

Η έκθεση επεσήμανε ότι υπάρχει μια εισροή νεότερων αγοραστών που είναι λιγότερο “συναισθηματικά συνδεδεμένοι” με τα ρολόγια τους. Αυτοί οι νέοι συλλέκτες αντιμετωπίζουν την αγορά ρολογιών περισσότερο σαν το χρηματιστήριο, δεδομένου ότι διαπραγματεύονται τα μοντέλα τους όταν βλέπουν μια καλή ευκαιρία.


Διαβάστε επίσης: Η TAG Heuer τιμά το αγωνιστικό της παρελθόν με τρία νέα ρολόγια Monaco

Share.

Comments are closed.