27 απίστευτα ρολόγια Seiko για κάθε γούστο και πορτοφόλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Seiko πάντα δημιουργούσε ρολόγια με συγκεκριμένο σκοπό και συχνά η ονοματολογία τους έδειχνε την προοριζόμενη χρήση τους. Το 1963, η ιαπωνική εταιρεία κυκλοφόρησε την σειρά Seiko 5, με τα ρολόγια της να προορίζονται για τους νεότερους αγοραστές που ήθελαν υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, ανθεκτικότητας και στυλ – και τελικά τους κέρδισαν.

Κάθε ρολόι της σειράς Seiko 5 είχε 5 χαρακτηριστικά γνωρίσματα: αυτόματη κίνηση, παράθυρο ημέρας / ημερομηνίας, σημαντική αντοχή στο νερό (για αθλητικές δραστηριότητες), κορώνα στις 4 η ώρα και ανθεκτική κάσα και μπρασελέ (ή ιμάντα). Η Seiko κατάφερε να δημιουργήσει ρολόγια που πληρούσαν όλα τα παραπάνω κριτήρια, σε μια τιμή που ήταν αρκετά προσιτή για την νεολαία της δεκαετίας του ’60.

Σήμερα, η θρυλική σειρά Seiko 5 Sports επιστρέφει, με όχι ένα, αλλά 27 νέα μοντέλα, τα οποία διατηρούν τις ίδιες αξίες με τους προκατόχους τους, αλλά έχουν νέο look. Τα νέα μοντέλα χωρίζονται σε πέντε διαφορετικά στυλ: Sports, Suits, Specialist, Street και Sense.

Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς διαθέτουν κάσα 42,5 mm από ανοξέιδωτο ατσάλι ή ανοξείδωτο ατσάλι με επικάλυψη ροζ χρυσού PVD ή μαύρη σκληρή επικάλυψη. Διαθέτουν μπρασελέ ή λουράκι από καουτσούκ ή δέρμα μοσχαριού. Έχουν αντοχή στο νερό σε βάθος 100 μέτρων, ενώ στο εσωτερικό τους χτυπά ο in-house μηχανισμός της Seiko 4R36, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 41 ώρες.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 280 έως 340 ευρώ και θα λέγαμε ότι είναι αρκετά προσιτές. Μπορείτε να δείτε και τα 27 ρολόγια εδώ.

Share.

Comments are closed.