Όλα τα ρολόγια που φόρεσε ο Ράιαν Γκόσλινγκ στην ταινία “First Man”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 18 Οκτωβρίου του 2018 κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία της Universal Pictures, “First Man”, η οποία παρουσιάζει την καθηλωτική ιστορία πίσω από την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Η ταινία εστιάζει στον Νιλ Άρμστρονγκ, τον οποίο υποδύεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ, και στη δεκαετία που οδήγησε στην ιστορική πτήση του Apollo 11.

Το “First Man” φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ, ο οποίος ξανασυναντά εδώ τον Γκόσλινγκ, μετά τη συνεργασία τους στη βραβευμένη με έξι Όσκαρ ταινία “La La Land”. Το θέμα μας βεβαίως εδώ είναι το ρολόι, ή μάλλον τα ρολόγια που πρωταγωνιστούν στον καρπό του πρωταγωνιστή και των άλλων αστροναυτών της ταινίας.

Αλλά ας ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν και στη σχέση της OMEGA με την εξερεύνηση του διαστήματος. Στα πλαίσια του ταχέως αναπτυσσόμενου διαστημικού προγράμματος το 1964, η NASA αναζητούσε ένα ρολόι που θα πληρούσε τις προδιαγραφές, με σκοπό να πιστοποιηθεί για όλες τις επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα. Αρκετές ήταν οι μάρκες που υπέβαλαν ρολόγια τους στις εξαιρετικά σκληρές δοκιμασίες της NASA, αλλά μόνο το OMEGA Speedmaster κατάφερε να βγει αλώβητο από αυτές. Έτσι, την 1η Μαρτίου του 1965, έλαβε “Πιστοποίηση για Πτήσεις σε όλες τις Επανδρωμένες Διαστημικές Αποστολές”.

The Omega Speedmaster and its NASA testing score sheet.

Από τη στιγμή εκείνη η OMEGA έγινε ο αποκλειστικός προμηθευτής ρολογιών του Διαστημικού Προγράμματος Επανδρωμένων Πτήσεων της NASA. Τα ρολόγια της χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και στις τελευταίες διαστημικές αποστολές του Mercury, καθώς και των προγραμμάτων Gemini, Apollo, Skylab και Apollo-Soyuz. Ο χρονογράφος Speedmaster εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις διαστημικές πτήσεις μέχρι και σήμερα και συμβάλλει στην παρακολούθηση του χρόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Φυσικά, ως κομμάτι αυτής της ιστορίας, το OMEGA Speedmaster ήταν το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο φεγγάρι το 1969 κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11. Η OMEGA παρείχε στην παραγωγή της ταινίας “First Man” ρολόγια Speedmaster από εκείνη την χρονική περίοδο, καθώς και άλλα ρολόγια εκείνης της εποχής. Τα παρακάτω μοντέλα εμφανίζονται στην ταινία:

OMEGA Speedmaster ST 105.003

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ φοράει αυτό το ρολόι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης που πραγματοποιεί ο χαρακτήρας που υποδύεται, προετοιμαζόμενος για την αποστολή του Apollo της NASA στη Σελήνη. Στην πραγματική ζωή, ήταν επίσης το ρολόι που φορούσε ο αστροναύτης Εντ Γουάιτ, στο πρόγραμμα Gemini, κατά τη διάρκεια της πρώτης αμερικανικής διαστημικής βόλτας, στις 3 Ιουνίου 1965.

OMEGA Speedmaster ST 105.012

Αυτό το διάσημο Moonwatch φορούν οι ηθοποιοί που υποδύονται τους αστροναύτες του Apollo 11, κατά τη διάρκεια της ιστορικής αποστολής και της προσεδάφισης στο φεγγάρι.

OMEGA CK 2605

Μοντέλο του 1954, που φοράει ο Ράιαν Γκόσλινγκ υποδυόμενος τον Nιλ Άρμστρονγκ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής του παγκόσμιου ήρωα.

Χρονόμετρο OMEGA

Στη μεγάλη οθόνη οι μηχανικοί της NASA χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ένα χρονόμετρο από τη δεκαετία του 1960. Η OMEGA διαθέτει μια εδραιωμένη και διάσημη ιστορία στους τομείς της άθλησης και των οργάνων χρονομετρικής ακρίβειας, μέσω του ρόλου της ως Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο καταδυτικό ρολόι Bell & Ross με ισχυρό στρατιωτικό DNA

Share.

Comments are closed.