Οι τιμές των Patek Philippe, Rolex και Audemars Piguet έχουν πάρει την κατιούσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τιμές των μοντέλων από οίκους ωρολογοποιίας όπως η Patek Philippe, η Rolex και η Audemars Piguet, έχουν πάρει την κατιούσα στην δευτερογενή αγορά, επεκτείνοντας περεταίρω την μείωση που είχε σημειωθεί στις αρχές Απριλίου.

Η πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση της Morgan Stanley – η οποία διαθέτει από το WatchCharts -, δείχνει ότι οι τιμές σε όλα τα ρολόγια της Patek Philippe και της Rolex μειώθηκαν κατά 8%, ενώ για τα μοντέλα της Audemars Piguet η μείωση ήταν 7%.

H συνολική απόδοση των οίκων ωρολογοποιίας διαστρεβλώθηκε σημαντικά από μία χούφτα μοντέλων, κυρίως εκείνων που η παραγωγή τους σταμάτησε, η αξία των οποίων εκτοξεύτηκε σημαντικά πριν από τις αρχές Απριλίου. Πρόκειται κυρίως για τα μοντέλα από την οικογένεια Oyster Perpetual της Rolex που έχουν καταργηθεί, καθώς και για το Patek Philippe Nautilus 5711/1A-010, αλλά και το κλασικό Royal Oak 15202ST της Audemars Piguet.

Ωστόσο, η έκθεση της Morgan Stanley ξεχωρίζει την άνοδο και την πτώση των τιμών συγκεκριμένων αναφορών που εξακολουθούν να αποτελούν μέρος των συλλογών κορυφαίων εμπορικών σημάτων. Για παράδειγμα, το Rolex Cosmograph Daytona 116500LN από ανοξείδωτο ατσάλι είχε φτάσει να πωλείται 47.400 δολάρια, πριν η τιμή του μειωθεί κατά 31%, και φτάσει τα 32.600 δολάρια. Ακόμα όμως και με αυτή την μείωση, η τιμή του εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσια από αυτή της τιμής λιανικής σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.

Το Audemars Piguet Royal Oak 15500ST.OO.1220ST.03 με μαύρη καντράν, το οποίο βρίσκεται ακόμα στη συλλογή και έχει λιανική τιμή 26.600 δολάρια, πωλούνταν 69.100 δολάρια, πριν πέσει στα 50.500 δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον πως οι τιμές έχουν αυξηθεί για ορισμένες μάρκες, όπως η Girard-Perregaux. Μεταξύ του 2ου και του τρίτου τριμήνου, ο οίκος που αποκτήθηκε από τον όμιλο Kering είδε τις τιμές των μοντέλων του να αυξάνονται κατά 5% στην δευτερογενή αγορά, κάτι που η Morgan Stanley αποδίδει σχεδόν εξ ολοκλήρου στη δημοτικότητα της σειράς Laureato.

Αύξηση σημείωσαν επίσης τα μοντέλα της A. Lange & Sohne (3%) και της Bulgari (1%) στη δευτερογενή αγορά.

Τέλος, τα σπορ ρολόγια με ενσωματωμένο μπρασελέ Nautilus, Royal Oak και Overseas εξακολουθούν να πωλούνται σε πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν η άνοδος των τιμών στη δευτερογενή αγορά επιταχύνθηκε.

Το Laureato της Girard-Perregaux και το Odysseus της A. Lange & Sohne είχαν τις καλύτερες επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τις τιμές αυξημένες κατά 33% και 30% αντίστοιχα.


Διαβάστε επίσης: Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε το ρολόι που αξίζει να επενδύσεις

Share.

Comments are closed.