Οι φιναλίστ των βραβείων ωρολογοποιίας GPHG 2018

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το GPHG (Grand Prix d’Horlogerie de Geneve) πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο και θεωρείται ευρέως ως η τελετή των «Όσκαρ» Ωρολογοποιίας. Η λαμπρή τελετή που αποτελεί το αποκορύφωμα των κόπων ενός χρόνου για τον κόσμο του ρολογιού θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Λεμάν της Γενεύης, στις 9 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο ένας μακρύς κατάλογος νεοεισερχομένων ρολογιών δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατατάσσεται σε μια λίστα με έξι ρολόγια ανά κατηγορία από την κριτική επιτροπή. 72 ρολόγια, μοιρασμένα σε 12 κατηγορίες, έχουν επιλεγεί και θα αναμετρηθούν το επόμενο διάστημα για να κατακτήσουν 16 συνολικά βραβεία, μεταξύ αυτών το κορυφαίο Aiguille d’Or Grand Prix (Χρυσός Δείκτης).

Η φετινή διοργάνωση έχει προσελκύσει αριθμό-ρεκόρ συμμετοχών, με αντιπροσωπευτικά μοντέλα από όλους τους μεγάλους ομίλους ωρολογοποιίας αλλά και από ανεξάρτητους οίκους και σχεδιαστές. Κοινός παρονομαστής η δημιουργική έμπνευση και φαντασία, η ελευθερία έκφρασης και η τεχνολογική υπεροχή.

Την κριτική επιτροπή του 2018 απαρτίζουν 30 ειδικοί αλλά και λάτρεις της ωρολογοποιίας από διαφορετικούς χώρους. Οι άνθρωποι αυτοί θα συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών τον ερχόμενο Νοέμβριο για να αξιολογήσουν τα υποψήφια ρολόγια και να ρίξουν την ψήφο τους που θα είναι μυστική.

Μια τελευταία σημείωση πριν ξεκινήσουμε: αν και τα βραβεία γίνονται κάθε χρόνο, είναι ανοικτά σε ρολόγια από ένα ευρύτερο χρονικό πλαίσιο. Η διατύπωση αναφέρει ότι “μόνο τα ρολόγια που διατίθενται στο εμπόριο μετά τον Μάρτιο του 2017 και το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 είναι επιλέξιμα για συμμετοχή”. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι ένα ρολόι που εμφανίζεται στο κοινό ή στον τύπο από το φθινόπωρο του 2016 μπορεί να εισαχθεί, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε ρολόγια που είναι τριγύρω εδώ και καιρό.

Δείτε παρακάτω και τις 72 υποψηφιότητες ανά κατηγορία:

Ladies

Ladies Complication

Men’s

Men’s Complication

Chronograph

Chronometry

Mechanical Exception

Sports

Jewellery

Artistic Crafts

“Petite Aiguille”

Challenge (με τιμή κάτω των 4.000 ελβετικών φράγκων)

Δείτε λεπτομερώς όλες τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία εδώ.

Share.

Comments are closed.