Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών ανέκαμψαν τον Αύγουστο χάρη στην ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εξαγωγές ρολογιών από την Ελβετία αυξήθηκαν τον Αύγουστο, μόλις ένα μήνα μετά τη μείωση για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg, και οι συλλέκτες που εδρεύουν στις ΗΠΑ ήταν αυτοί που ευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό για αυτή την ανάκαμψη.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την Ομοσπονδία για την Ελβετική Βιομηχανία Ρολογιών, οι εξαγωγές αυξήθηκαν πάνω από 4%, ποσοστό που αποτιμάται σε 1,8 δισεκατομμύρια φράγκα (περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια). Οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε πέντε από τις έξι κύριες αγορές του κλάδου της ωρολογοποιίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55,4% της συνολικής αγοράς.

Στην κορυφαία θέση, όπως αναφέραμε και παραπάνω, βρίσκονται οι ΗΠΑ με αύξηση 13,5% (298,7 εκατομμύρια φράγκα ή 332,5 εκατομμύρια δολάρια). Η αύξηση έρχεται ένα μήνα μετά τη μείωση των εξαγωγών κατά 3,3%. Οι αποστολές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν εκείνο τον μήνα, αλλά μόνο κατά 5,2%, καταδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η αγορά για τον κλάδο (ωστόσο, οι εξαγωγές στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Απρίλιο). Οι ισχυρές επιδόσεις του Αυγούστου έρχονται μια εποχή που οίκοι ωρολογοποιίας όπως η Rolex, η Patek Philippe και η Omega αυξάνουν τις τιμές σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Τα νέα δεν είναι εξίσου καλά με την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κλάδου, την Κίνα. Οι αποστολές στη χώρα σημείωσαν βουτιά 27% τον Αύγουστο, τη δεύτερη σημαντική πτώση εδώ και πολλούς μήνες (μειώθηκαν κατά 16,6 τοις εκατό τον Ιούλιο). Ευτυχώς, η πτώση αυτή αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εξαγωγών προς την τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη αγορά: το Χονγκ Κονγκ (όπου οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 29%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (κατά 21,5%). Οι εξαγωγές αυξήθηκαν επίσης προς την Ιαπωνία (8,7%) και τη Σιγκαπούρη (3,5%).

Όπως φαίνεται η ελβετική βιομηχανία ρολογιών τα πάει καλά αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση την μεγάλη πτώση που σημειώθηκε τον Ιούλιο. Η Ομοσπονδία αναμένει ότι η χρονιά θα τελειώσει ακόμα πιο δυνατά από το 2022, όπου οι ωρολογοποιοί της χώρας συγκέντρωσαν συνολικά 24 δισεκατομμύρια φράγκα (26,7 δισεκατομμύρια δολάρια).


Διαβάστε επίσης: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε φόρεσε ένα Rolex Daytona στην πρεμιέρα του νέου του ντοκιμαντέρ

Share.

Comments are closed.