Οι 50 κορυφαίοι ελβετικοί οίκοι ωρολογοποιίας για το 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H ελβετική βιομηχανία ρολογιών επέζησε από πολλά χτυπήματα το τελευταίο έτος, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει ζωντανή, κάτι που αποδεικνύει η τέταρτη ετήσια έκθεση που δημοσίευσε η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και η συμβουλευτική εταιρεία LuxeConsult, σχετικά με την απόδοση των έπι μέρους εμπορικών σημάτων.

Στην έκθεση καταρτίστηκε μια λίστα με τις 50 πιο ισχυρές μάρκες στον κλάδο, βάσει του μερίδιου αγοράς τους στις συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Rolex βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με μερίδιο αγοράς σχεδόν 25% και ετήσιες πωλήσεις 4,7 δισ. δολάρια, που συσσωρεύτηκαν μέσω της πώλησης περίπου 810.000 ρολογιών.

To μικρό “αδερφάκι” της Rolex, η Tudor, κατέκτησε την 14η θέση χάρη στην πώληση σχεδόν 250.000 ρολογιών. Και οι δύο μαρκες συνδυαστικά είχαν ετήσιες πωλήσεις ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες απέχουν πολύ λίγο από τις συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις των 5,16 δισεκατομμυρίων που έκαναν οι 13 μάρκες της Swatch Group, ενώ ξεπερνούν τα 4,28 δισεκατομμύρια δολάρια που έκαναν συνολικά οι 11 μάρκες της Richemont.

Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Omega της Swatch Group, η οποία εκτιμάται ότι πούλησε 500.000 ρολόγια, δημιουργώντας έσοδα ύψους 1,865 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Cartier του όμιλου Richemont, η οποία πούλησε 430.000 ρολόγια με έσοδα 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι τρεις κορυφαίες μάρκες της λίστας παρέμειναν σταθερές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 2020 η Patek Philippe ξεπέρασε την Longines, καθώς κατάφερε να δημιουργήσει πωλήσεις ύψους 1,23 δισ. δολαρίων από 53.000 ρολόγια, ενώ η Longines είχε έσοδα 1,215 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης 1,5 εκατομμυρίων ρολογιών.

Η Audemars Piguet διατήρησε την 6η θέση, ενώ η Tissot (η οποία πιστεύεται ότι πουλάει 2,4 εκατομμύρια ρολόγια κάθε χρόνο) βρέθηκε στην 8η θέση, καθώς ο οίκος Richard Mille την ξεπέρασε σε πωλήσεις, καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Η TAG Heuer και η IWC ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα, διατηρώντας την 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες 10 θέσεις καταλαμβάνονται από τις Breitling, Hublot, Jaeger-LeCoultre, Tudor, Vacheron Constantin, Panerai, Bulgari, Breguet, Blancpain και Rado, αντίστοιχα.

Δείτε παρακάτω την συνολική λίστα:


Διαβάστε επίσης: 5 οίκοι ωρολογοποιίας που νόμιζες ότι είναι ελβετικοί

Share.

Comments are closed.