Ο Spider-Man “ζωντανεύει” στο νέο ρολόι του οίκου Audemars Piguet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά το Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon με θέμα τον Μαύρο Πάνθηρα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία του οίκου Audemars Piguet με την Marvel Entertainment και σας το παρουσιάσαμε εδώ, έχουμε ακόμα ένα ρολόι που είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς υπερήρωες.

Ο λόγος για το Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Man που αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο στην συνεργασία Marvel x Audemars Piguet και αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι ο ελβετικό οίκος είναι ένας φάρος καινοτομίας και δημιουργικότητας που τολμά να ανοίξει νέους δρόμους.

Το νέο Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Man είναι μία συλλεκτική έκδοση 250 κομματιών, με tourbillon και έναν συναρπαστικό skeleton μηχανισμό επάνω στον οποίο εμφανίζεται τρισδιάστατη η φιγούρα του δημοφιλούς υπερήρωα της Marvel.

Διαθέτει μια συμπαγή κάσα με διάμετρο 42 mm και ένα κυρτό κρύσταλλο από ζαφείρι, το οποίο πλαισιώνεται από μία επίσης κυρτή στεφάνη. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αμμοβολημένο και βουρτσισμένο τιτάνιο κατηγορίας 5, και συμπληρώνεται από μια βουρτσισμένη και γυαλισμένη μαύρη κεραμική οκτάγωνη στεφάνη, η οποία διαθέτει πάνω της τις κλασσικές βίδες των Royal Oak, και μια κορώνα επίσης από κεραμικό.

Στο καντράν υπάρχει εμφανής ο μηχανισμός tourbillon στην θέση 6 και η επιβλητική τρισδιάστατη φιγούρα του Spider-Man, η οποία λαξεύτηκε και ζωγραφίστηκε σχολαστικά στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και από τις δύο πλευρές του ρολογιού. Σύμφωνα με την μάρκα απαιτήθηκαν 50 ώρες για να αποδοθεί ο ύπερηρωας της Marvel στο καντράν με ρεαλιστικό τρόπο.

Ένα από τα κυριότερα σημεία του Royal Oak Concept Tourbillon Spider-Man είναι ο αυτόματος calibre 2974, με βάση τον 2948 που χρησιμοποιείται στη συλλογή Code 11.59. Ο εντυπωσιακός μηχανισμός χτυπά με συχνότητα 21.600 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος έως και 80 ώρες.

Το ρολόι συνοδεύεται από έναν μαύρο/γκρι ιμάντα από καουτσούκ με πτυσσόμενο κούμπωμα τιτανίου, καθώς και από έναν μαύρο/κόκκινο ιμάντα επίσης από καουτσούκ. Η τιμή του ανέρχεται σε 195.000 ελβετικά φράγκα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από την περιορισμένη έκδοση των 250 τεμαχίων, η Audemars Piguet δημοπράτησε και ένα μοναδικό κομμάτι στο Central Park Tower στο Ντουμπάι, τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 8,5 εκατομμύρια δολάρια (από την πώληση του συγκεκριμένου ρολογιού και από άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν), τα οποία θα επιτρέψουν στην Audemars Piguet να εξακολουθήσει να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ μαζί με την First Book (η οποία προμηθεύει με δωρεάν βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό παιδιά φτωχών και μη-προνομιούχων οικογενειών) και την Ashoka (η οποία έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών, δραστηριοποιείται σε 90 χώρες του πλανήτη και στηρίζει ανθρώπους με όραμα και καινοτόμες ιδέες, οι οποίοι προτείνουν λύσεις για καίρια και επείγοντα κοινωνικά, πολιτισμικά και οικολογικά ζητήματα).


Διαβάστε επίσης: Η TAG Heuer τιμά το αγωνιστικό της παρελθόν με τρία νέα ρολόγια Monaco

Share.

Comments are closed.