Ο οίκος Richard Mille άνοιξε την νέα μπουτίκ του στην Νέα Υόρκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος Richard Mille εγκαινίασε στη Νέα Υόρκη τη μεγαλύτερη έως τώρα μπουτίκ του παγκοσμίως. Ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά του Μανχάταν, είναι κατασκευασμένη από τόνους γυαλί και ατσάλι, με σύγχρονη αρχιτεκτονική άποψη που διακρίνεται από τον μινιμαλισμό και την πολυτέλεια, όπως αρμόζει σε μία μάρκα υψηλής ωρολογοποιίας του βεληνεκούς της Richard Mille.

Το κατάστημα έχει εμβαδό 390 τμ2 και καλύπτει δύο ορόφους ενός κτηρίου στην 57η οδό, η οποία έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «o δρόμος των δισεκατομμυριούχων», λόγω της ανέγερσης ουρανοξυστών υπερπολυτελείας με πάμπλουτους ενοίκους εκεί κοντά. O σχεδιασμός έγινε από την αρχιτεκτονική ομάδα του Richard Mille στο Παρίσι και η κατασκευή από δύο εταιρείες της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ.

Η μπουτίκ λούζεται από το φυσικό ηλιακό φως και είναι η ένατη κατά σειρά που δημιουργεί ο ελβετικός οίκος στις ΗΠΑ. 24 ογκώδεις γυάλινες πλάκες βάρους 17 χιλιάδων τόνων έχουν τοποθετηθεί σε τρεις βαθιές κόγχες και συνθέτουν το τεράστιο γλυπτό που δεσπόζει στην είσοδο. Για την πρόσοψη του καταστήματος απαιτήθηκε η δημιουργία ειδικού μεταλλικού σκελετού που συγκρατεί τις πλάκες στη θέση τους.

Ο διαφανής τοίχος που εκτείνεται σε δύο ορόφους, φωτίζεται από λάμπες LED μήκους 47,5 μέτρων, δημιουργώντας μία συναρπαστική φωτεινή γωνιά στη βάση του ψηλότερου πύργου κατοικιών στη Δυτικό Ημισφαίριο.

Η καμπίνα και το φρεάτιο του ανελκυστήρα είναι διάφανα, αποκαλύπτοντας στον επισκέπτη τον μηχανισμό του. Ο φωτιζόμενος ανελκυστήρας δημιουργεί την ψευδαίσθηση μία αιωρούμενης κάψουλας και περιβάλλεται από τριπλές, καμπυλωτές πλάκες από γυαλί στηριγμένες σε έναν μεταλλικό σκελετό με γυαλισμένες, σατινέ και μπιζουτέ επιφάνειες, όπως ακριβώς και η κάσα των ρολογιών Richard Mille.

Στον ημιώροφο ένα μπαρ, αίθουσες VIP, πολυτελείς βιτρίνες με τα ανδρικά και γυναικεία ρολόγια Richard Mille καθώς και ένα καθιστικό με θέα στην 57η οδό, δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για τους πελάτες του οίκου. Εάν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη και σας φέρει ο δρόμος προς τα εκεί, αξίζει να κάνετε μία στάση.

Share.

Comments are closed.