Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ έκανε τους συλλέκτες ρολογιών να τραβάνε τα μαλλιά τους!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ έχει μία από τις πιο πολυτελείς συλλογές ρολογιών στον πλανήτη, αλλά σε αντίθεση με πολλούς συλλέκτες ρολογιών, δεν συμπεριφέρεται με σεβασμό στα κομμάτια υψηλής ωρολογοποιίας που του ανήκουν.

Τον έχουμε δει να φοράει ένα εύθραυστο ρολόι του Jacob & Co. αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατά την διάρκεια προπόνησης, αλλά και να κάνει τζετ σκι με ένα διαμαντένιο Rolex, αποδεικνύντας ότι δεν δίνει δεκάρα για τις συστάσεις των κατασκευαστών όσον αφορά την κατάλληλη χρήση των ρολογιών τους. Πρόσφατα ωστόσο, η κίνηση του να φορέσει ένα Patek Philippe Nautilus σε έναν αγώνα μπέιζμπολ, θεωρήθηκε ύβρις.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Ιρλανδός MMAer ήταν καλεσμένος σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ μεταξύ των Chicago Cubs και Minnesota Twins, προκειμένου να ρίξει την πρώτη μπαλιά. Κατά την διάρκεια λοιπόν της ρίψης, φορούσε ένα ροζ χρυσό Patek Philippe Nautilus Chronograph, το οποίο προφανώς έσπασε λόγω της έντασης του curveball του.

Η παραπάνω φωτογραφία, η οποία απεικονίζει την ώρα της ρίψης, είναι αρκετά αστεία, δεδομένου ότι κανένας άνθρωπος που σέβεται ένα ρολόι σαν το Nautilus δεν θα το είχε τόσο χαλαρό στον καρπό του διακινδυνεύοντας να το καταστρέψει, ή μάλλον δεν θα το φορούσε καν στο συγκεκριμένο event.

Να σημειώσουμε ότι ο ΜακΓκρέκορ αστόχησε τραγικά και όπως ήταν φυσικό τον “γλέντησαν” στα social media, συγκρίνοντας την ρίψη του με αυτή που έκανε ο 50 Cent το 2014 και έγινε ρεζίλι. Ο ίδιος ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση γράφοντας μεταξύ άλλων, πως “είναι θράσος να συγκρίνουν τη ρίψη μου με εκείνη του 50 Cent. Η δική μου, ασχέτως από την αστοχία, ήταν η πιο δυνατή και γρήγορη από όλων των άλλων αθλητών/καλλιτεχνών σε αγώνες μπέιζμπολ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει σύγκριση. Θα έπρεπε να μπω στο Hall of Fame.”

Αυτό ωστόσο που έχει σημασία, και πολλοί αγοραστες ρολογιών συνεχίζουν να μην λαμβάνουν υπόψη, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να συμμετέχoυν σε αθλήματα όπως το μπέιζμπολ φορώντας ένα μηχανικό ρολόι, καθώς είναι ένας σίγουρος τρόπος να το χαλάσουν.

Τα μηχανικά ρολόγια μπορεί να αντέχουν σε έντονες διακυμάνσεις της πίεσης του αέρα ή του νερού και να διατηρούν την ακρίβεια τους, αλλά η έκθεσή τους μεγάλες δυνάμεις G, όπως αυτές που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ, είναι αρκετες για να καταστραφούν. (Ο Κόνορ είναι αριστερόχειρας και φορούσε το Patek στο αριστερό του χέρι, γι ‘αυτό μάλλον το έβλαψε.)


Διαβάστε επίσης: Έξι πανέμορφα ρολόγια με έμπνευση τον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Share.

Comments are closed.