Ο Jay-Z δεν θέλει απλώς να συλλέγει ρολόγια, θέλει να βοηθήσει και στην πώληση τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο 24 φορές βραβευμένος με Grammy μουσικός, Jay-Z, ο οποίος διαθέτει μία σπάνια συλλογή ρολογιών από οίκους όπως οι Patek Philippe, Audemars Piguet, Jacob & Co. και Richard Mille, απόκτησε μετοχικό μερίδιο στην online πλατφόρμα αγοραπωλησίας ρολογιών Wristcheck. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ράπερ επένδυσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η Wristcheck ιδρύθηκε το 2020 από τον διάσημο λάτρη της ωρολογοποιίας, Austen Chu, και επιτρέπει στους συλλέκτες να αγοράζουν και να πωλούν προϊδιόκτητα ρολόγια, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από ωρολογοποιούς εκπαιδευμένους στην Ελβετία. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου κεφάλαια ύψους 13,6 εκατ. δολαρίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσω υποστηρικτών όπως η Alibaba Entrepreneurs Fund, η Gobi Partners GBA και η K3 Venture. Ο Jay-Z έχει πλέον μπει σε αυτή τη λίστα.

“Ως επιχειρηματίας, ο Jay-Z ήταν πάντα έμπνευση για μένα”, είπε ο Chu σε μια δήλωση. “Θυμάμαι να μεγαλώνω με τη μουσική του – οι στίχοι του όχι μόνο μου σύστησαν επωνυμίες όπως η Audemars Piguet, αλλά τροφοδότησαν επίσης την αγάπη μου για τα ρολόγια ακόμα περισσότερο, με αυτόν να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των ρολογιών και ποπ κουλτούρας”.

Η κίνηση του Hov να επενδύσει σε μία τέτοια αγορά είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι η δευτερογενής αγορά πώλησης και αγοράς πολύτιμων ρολογιών έχει παρουσιάσει αρκετές διακυμάνσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια: οι πωλήσεις τους κορυφώθηκαν τον Μάιο του 2022, αλλά έκτοτε μειώνονται.

Ο Chu είναι εξίσου αισιόδοξος για την ένταξη του Jay-Z στο Wristcheck: “Είναι ο πιο σημαντικός διάσημος συλλέκτης ρολογιών του 21ου αιώνα και πιστοποιημένος G.O.A.T., οπότε, η υποστήριξή του έχει τεράστιο βάρος τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια απόδειξη εμπιστοσύνης και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση της Wristcheck ως την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για τους λάτρεις των ρολογιών σε όλο τον κόσμο”.


Διαβάστε επίσης: Ο Jay-Z φόρεσε ένα εξαιρετικά σπάνιο ρολόι Patek Philippe

Share.

Comments are closed.