Ο ιστότοπος του οίκου Christie’s χακαρίστηκε πριν από μία τεράστια δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δημοπρασία Rare Watches του οίκου Christie’s δεν έγινε στην προβλεπόμενη ημερομηνία, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Ο οίκος δημοπρασιών αναγκάστηκε να αναβάλει την πώληση στη Γενεύη λόγω κυβερνοεπίθεσης, ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα. Η δημοπρασία, η οποία περιλαμβάνει περιλαμβάνει μια ενότητα αφιερωμένη στα πολυτελή ρολόγια του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, μεταφέρθηκε για σήμερα σύμφωνα με εκπρόσωπο του Christie’s.

Ο ιστότοπος του Christie’s τέθηκε εκτός λειτουργίας την Πέμπτη, λόγω αυτού που ο οίκος αποκάλεσε “πρόβλημα τεχνολογικής ασφάλειας”. Ο ιστότοπος ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα, αν και ο Christie’s κατάφερε να προσθέσει συνδέσμους στους καταλόγους επτά προσεχών δημοπρασιών. Δεν είναι γνωστό ποιος ή τι προκάλεσε την κατάρρευση της διαδικτυακής ασφαλείας, αλλά ο οίκος έχει χακαριστεί στο παρελθόν. (Τον περασμένο Αύγουστο, η Washington Post ανέφερε ότι μια γερμανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας είχε ανακαλύψει μια παραβίαση δεδομένων στον οίκο Christie’s.)

Ο Zachary Small, ο οποίος καλύπτει την κατηγορία art beat για τους New York Times, ηγείται μιας έρευνας για τα αίτια και τα αποτελέσματα αυτού που φαίνεται να είναι ένα περιστατικό χακαρίσματος (ο Christie’s δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zachary Small (@zacharyhsmall)

Στο άρθρο του για τους New York Times την Κυριακή, ο Small επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές εντός του Christie’s, σύμφωνα με τις οποίες ο οίκος βρίσκεται σε “κατάσταση πανικού” για το ζήτημα της διαδικτυακής ασφάλειας, κάτι που τον ανάγκασε να βάλει εκτός λειτουργίας τον ιστότοπό του και να αποκλείσει την ηλεκτρονική υποβολή προσφορών για τη δημοπρασία Only Watch.

Από την ίδρυση του στο Λονδίνο το 1766, ο οίκος Christie’s είχε ως σύνθημα την διακριτικότητα, κάτι που θαυμάζει η πελατεία του στο πέρασμα των αιώνων. Αλλά, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, οι πληροφορίες είναι δύναμη και οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες είναι ασφαλείς.

Ανάλογα με την έκταση της εισβολής στον οίκο Christie’s, είναι κατανοητό ότι οι προσωπικές τραπεζικές πληροφορίες, το ιστορικό των αγορών και τα στοιχεία των συλλογών των πελατών έχουν κλαπεί και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκβιάσουν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τώρα, όσον αφορά την δημοπρασία Rare Watches, η υποβολή προσφορών θα είναι δυνατή μόνο στην αίθουσα πώλησης, επομένως οι αγοραστές ή οι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να παραμείνουν στην πόλη για άλλη μια μέρα μετά την αναβολή της.


Διαβάστε επίσης: Στο “σφυρί” 8 εντυπωσιακά ρολόγια του Σουμάχερ – Αναμένεται να πουληθούν για εκατομμύρια!

Share.

Comments are closed.