Μια εντυπωσιακή δημοπρασία Rolex που δεν πρέπει να χάσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα τελευταία χρόνια οι δημοπρασίες vintage ρολογιών έχουν πάρει τα πάνω τους, με τους διάσημους οίκους δημοπρασιών Phillips και Christie’s να συνεχίζουν να πετυχαίνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε πωλήσεις, όπως συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση του πρώτου Rolex Submariner που «έπιασε» τιμή άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και της επιτυχίας που γνώρισε η δημοπρασία «Winning Icons – Legendary Watches of the 20th Century» του οίκου Phillips που κατάφερε μέσα σε ένα απόγευμα, πέρυσι τον Οκτώβριο, να πουλήσει ρολόγια αξίας 28,8 εκατ. δολαρίων.

Πέραν βέβαια των παραπάνω ισχυρων οίκων, στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποιούνται και άλλοι οίκοι δημοπρασιών, όπως ο Sotheby’s, ο Antiquorum και η Heritage Auctions, μεταξύ άλλων. Το σκηνικό ωστόσο έρχεται να διαταράξει η εταιρία Bob’s Watches με βάση την Καλιφόρνια, η οποία θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες online εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων Rolex παγκοσμίως, και ο Eric Wind, πρώην ειδικός του οίκου Christie’s στον τομέα των ρολογιών και ιδρυτής της Wind Vintage.Το δίδυμο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του online δημοπρασία 12 ρολογιών, απο τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα ρολόγια θα συνοδεύονται απο το πρωτότυπο κουτί και χαρτιά τους, κάτι που είναι πολύ σπάνιο ακόμα και για τους μεγαλύτερους οίκους. Η μεγαλύτερη αλλαγή, όμως, είναι ότι οι πλειοδότες δεν θα πληρώσουν προμήθεια για την απόκτηση του θησαυρού τους.

Από τα δώδεκα ρολόγια, το «highlight» είναι ένα Rolex Ref. 6239 Paul Newman Daytona του 1969 σε άριστη κατάσταση, με πρώτη τιμή προσφοράς στα 190.000 δολάρια, αν και ο Paul Altieri, ιδιοκτήτης της Bob’s Watches, εκτιμά ότι θα «πιάσει» γύρω στα 250.000 δολάρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ρολόι θα πουληθεί μαζί με όλα τα χαρτιά του, στα οποία περιλαμβάνεται και το καρτελάκι με την τιμή στην οποία είχε αγοραστεί.

Μαζί με το Newman, θα βγουν σε δημοπρασία και τέσσερα Rolex Submariner (συμπεριλαμβανομένου ενός 1680 «Red Sub»), καθώς και ένα καλοδιατηρημένο Milgauss του 1967.

Πέραν των vintage, η Bob’s θα βγάλει σε δημοπρασία και δύο ολοκαίνουργια Rolex που είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στην αγορά. Πρόκειται για δύο μοντέλα που αλλάζουν συνεχώς χέρια σε τιμές πολύ υψηλότερες της τιμής λιανικής τους, ένα Daytona 116500 και το νέο GMT-Master II Pepsi 126710.

Ο Altieri δεν είναι άγνωστος στον κόσμο των δημοπρασιών. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα ρολόγια που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του, κάτι που, αναμφίβολα, βοηθά και αυτό στο να μη χρεώσει προμήθεια. Επιπλέον, για κάθε ρολόι που θα πουληθεί, προσφέρει δωδεκάμηνη εγγύηση και δωρεάν αποστολή στις ΗΠΑ.

Share.

Comments are closed.