MeisterSinger Salthora Meta X

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H μάρκα που έχει γίνει συνώνυμο με τα ρολόγια που έχουν μόνο έναν δείκτη μας επιφυλάσσει άλλη μία ευχάριστη έκπληξη με το νέο της μοντέλο Salthora Meta X. Εάν παρατηρήσετε το καντράν, υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δείκτης, που στην προκειμένη περίπτωση δείχνει τα λεπτά. Αναρωτιέστε πού βρίσκεται η ώρα; Η ώρα εμφανίζεται ψηφιακά σε ειδικό στρογγυλό παράθυρο, στην κορυφή του καντράν! Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και σπάνια διαδικασία, που ονομάζεται jumping hour, και συναντάται συνήθως σε vintage ρολόγια τσέπης και σε ελάχιστα σύγχρονα μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας. Ονομάζεται «jumping» γιατί κάθε 60 λεπτά όταν αλλάζει η ώρα «πηδά» αστραπιαία από τον έναν αριθμό στον επόμενο.

Η MeisterSinger δημιουργεί συνήθως μοντέλα με αστικό, κομψό design και δεν μας έχει συνηθίσει σε σπορ ρολόγια, πόσο μάλλον σε καταδυτικά. Το Salthora Meta X είναι στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα καταδυτικό ρολόι. Η βιδωτή κάσα του, με διάμετρο 43 χιλιοστά και πάχος 14,2 χιλιοστά, είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και φέρει εντυπωσιακή περιστρεφόμενη στεφάνη από κεραμικό (σε μαύρο ή μπλε χρώμα ανάλογα με το μοντέλο) και θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού.

Για λόγους ασφαλείας η βιδωτή κορόνα προστατεύεται από ειδικούς βραχίονες ενώ όλες οι ενδείξεις φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Superluminova για να είναι απολύτως ορατές σε μεγάλα βάθη. Εάν μάλιστα το ρολόι διέθετε δευτερολεπτοδείκτη και διακριτή διαβάθμιση των λεπτών στη στεφάνη του θα μπορούσε να φέρει επισήμως τον τίτλο του καταδυτικού ρολογιού για επαγγελματική χρήση. Εντούτοις αυτό που ενδιέφερε τους ανθρώπους της MeisterSinger δεν ήταν ένα ρολόι για μία και μόνο ειδική χρήση. Τους ενδιέφερε να δημιουργήσουν ένα σπορ ρολόι, δυναμικό και επιβλητικό στον καρπό, που να μπορεί να φορεθεί άνετα οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητας, στην πόλη, στο γραφείο, στην εξοχή, και να είναι αρκούντως ανθεκτικό σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το νερό, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό: εξορμήσεις υπό βροχή, θαλάσσια σπορ ή εξερεύνηση του βυθού.

Εκτός από τη δυναμική του σχεδίαση, το Salthora Meta X έχει και αξιόλογο περιεχόμενο, αφού είναι εφοδιασμένο με έναν ελβετικής κατασκευής αυτόματο μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας. Εξυπακούεται ότι ο μηχανισμός είναι σχεδιασμένος αποκλειστικά για την MeisterSinger δεδομένου ότι φιλοξενεί την πολύπλοκη λειτουργία της jumping hour. Η τάση που απαιτείται για να ενεργοποιηθεί ο δίσκος της ώρας συσσωρεύεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών χάρη σε έναν κοχλία συνδεδεμένο με τον τροχό των λεπτών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ισχύς δεν αποσύρεται απότομα από το κεντρικό βαρέλι αλλά συνεχόμενα, και έτσι δεν επηρεάζεται σημαντικά η ομαλή λειτουργία του ρολογιού.

Το Salthora Meta X διατίθεται σε τρεις εκδοχές. Το πρώτο μοντέλο έχει μαύρο καντράν με κόκκινο κεντρικό δείκτη και κόκκινα ψηφία σε λευκό φόντο για την jumping hour,το δεύτερο έχει μαύρο καντράν με πράσινους αριθμούς και πράσινο λεπτοδείκτη, και το τρίτο έχει μπλε καντράν και στεφάνη με λευκούς αριθμούς και λεπτοδείκτη.

Και τα τρία μοντέλα φορούν αδιάβροχο δερμάτινο λουράκι με εσωτερική επίστρωση από καουτσούκ, ενώ υπάρχει και η επιλογή ενός πολύ ωραίου πλεκτού ατσάλινου μπρασελέ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.