Με το νέο ρολόι της Bell & Ross θα νιώσετε ότι είστε πιλότος μαχητικού αεροσκάφους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σειρές ρολογιών στον κόσμο είναι η BR του γαλλικού οίκου ωρολογοποιίας Bell & Ross, η οποία αναπτύχθηκε το 2005 και τα μοντέλα της είναι εμπνευσμένα από πραγματικά όργανα αεροπλάνου, διαθέτοντας μια τετράγωνη κάσα και στρογγυλό καντράν.

Πρόσφατα ο οίκος πρόσθεσε ένα νέο μοντέλο στην συλλογή BR 03, το οποίο ονομάζεται BR 03-92 HUD και όπως υποδηλώνει και το όνομα του, παίρνει έμπνευση από την ολογραφική απεικόνιση των δεδομένων ενός μαχητικού αεροσκάφους (HUD – Heads-Up Display), μια λειτουργία που στην ουσία παρέχει πληροφορίες στον πιλότο χωρίς να τον αποσπά από την πτήση.

Η τεχνολογία HUD, η οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στα αυτοκίνητα, αλλά και τα επιβατικά αεροσκάφη, εξελίχθηκε για τα μαχητικά αεροσκάφη στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το νέο ρολόι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 42 mm από μαύρο κεραμικό και ένα πράσινο καντράν που αντικατοπτρίζει την οθόνη ‘Head-up display’.

Όπως και το HUD, το καντράν του νέου ρολογιού απότελείται από τρία επίπεδα. Στο ανώτερο επίπεδο υπάρχει ο πράσινος κρύσταλλος από ζαφείρι, ο οποίος δίνει την ψευδαίσθηση μιας ψηφιακής οθόνης. Στο μεσαίο επίπεδο βλέπουμε τους δείκτες των λεπτών και των δευτερολέπτων σε πράσινο και μαύρο χρώμα, ενώ στο κατώτερο επίπεδο υπάρχει ένα τριγωνάκι που περιστρέφεται πάνω σε μια κεντρική πλατφόρμα, και υποδεικνύει την ώρα.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα και συνοδεύεται από δύο διαφορετικούς ιμάντες, έναν από καουτσούκ σε μαύρο ματ χρώμα και έναν από συνθετικό ύφασμα με Velcro για πιο military στυλ.

Το BR 03-92 HUD είναι μια περιορισμένη έκδοση 999 τεμαχίων και κοστίζει 3.700 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Bell & Ross εδώ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι της Zenith είναι ένα αφιέρωμα σε έναν ξεχασμένο “ήρωα”

Share.

Comments are closed.