Κατάδυση στους πάγους με το TUDOR Pelagos (vid)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ψηλά στις Ελβετικές Άλπεις, ο γάλλος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, Morgan Bourc’his, βγαίνει από τη ζώνη άνεσής του, εξερευνώντας τα νερά κάτω από τον πάγο μιας λίμνης, στο ακραίο κρύο χωρίς σχεδόν κανένα φως. Είναι ειδικός στην μη υποβοηθούμενη και χωρίς εξοπλισμό κατάδυση, θεωρούμενη ως η πιο αγνή και πιο απαιτητική. Το μοναδικό εργαλείο που διαθέτει και που ποτέ δεν φοβάται τις ακραίες συνθήκες, είναι το TUDOR Pelagos του.

Η TUDOR έχει μια μακρά ιστορία στην κατασκευή στιβαρών και ισχυρών ρολογιών καταδύσεων που χρησιμοποιούνται ευρέως από ερασιτέχνες και επαγγελματίες δύτες, με το TUDOR Pelagos να είναι το απόλυτο παραδοσιακό καταδυτικό ρολόι. Ο εντυπωσιακός κατάλογος των τεχνικών χαρακτηριστικών του περιλαμβάνει στεγανότητα έως 500 μέτρα βάθος, κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο (40% πιο ελαφρύ από ανοξείδωτο χάλυβα), πατενταρισμένο αυτόματο κούμπωμα, αυτόματο μηχανισμό Manufacture Calibre MT5612 με 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC, βαλβίδα διαφυγής ηλίου και πλήρως φωσφορίζον καντράν.

Οι ενδείξεις και οι αριθμοί πάνω στην κεραμική περιστρεφόμενη στεφάνη του Pelagos φέρουν με επίστρωση Luminova, επιτρέποντας πλήρη ευκρίνεια, ακόμη και στα σκοτεινά νερά μιας ορεινής λίμνης στα μέσα του χειμώνα. Το 2015, το Pelagos βραβεύτηκε ως το καλύτερο σπορ ρολόι στο διάσημο Grand Prix d’Horlogerie de Genève, ενισχύοντας τη θέση του Pelagos ως ένα από τα πιο πλήρη μηχανικά καταδυτικά ρολόγια που διατίθενται σήμερα.

Share.

Comments are closed.