Η Rolex εξαγοράζει την εταιρεία λιανικής πώλησης ρολογιών Bucherer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κορυφαίος ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της Bucherer, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείας λιανικής πώλησης ρολογιών πολυτελείας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Υπό το φως της συμφωνίας, η Rolex επιβεβαίωσε ότι η Bucherer θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ίδια επωνυμία και ότι τα στελέχη της επιχείρησης δεν θα αλλάξουν . Η Rolex πρόσθεσε ότι επέλεξε να αγοράσει την Bucherer μόλις έμαθε ότι ο Jörg Bucherer – ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της εταιρείας – σκέφτηκε να πουλήσει την επιχείρηση ελλείψει άμεσων απογόνων που θα αναλάβουν τα ηνία.

Η εξαγορά θα χρειαστεί έγκριση από τις ελβετικές αρχές ανταγωνισμού πριν από την τελική ενσωμάτωση της επιχείρησης στην Rolex.

“Αυτή η κίνηση αντανακλά την επιθυμία της μάρκας με έδρα τη Γενεύη να διαιωνίσει την επιτυχία της Bucherer και να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς συνεργασίας που συνδέουν και τις δύο εταιρείες από το 1924”, ανέφερε η Rolex σε ανακοίνωση.

“Ο όμιλος Rolex είναι πεπεισμένος ότι αυτή η εξαγορά είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για τις δικές του μάρκες αλλά και για όλες τις μάρκες συνεργατών ρολογιών και κοσμημάτων, καθώς και για όλους τους υπαλλήλους του ομίλου Bucherer”, πρόσθεσε η Rolex.

Η Bucherer λειτουργεί επί του παρόντος 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, με outposts στην Ελβετία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Αυστρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η μάρκα άνοιξε πρόσφατα το μεγαλύτερο κατάστημα ρολογιών της χώρας. Σήμερα, η Bucherer διανέμει το εμπορικό σήμα της Rolex σε 53 από τα καταστήματά της και της αδελφικής της εταιρείας, Tudor, σε 48. Η εξαγορά πιθανότατα θα ενισχύσει σημαντικά αυτούς τους αριθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία αλλαγή στη στρατηγική της Rolex, η οποία εδώ και καιρό επέμενε ότι δεν την ενδιαφέρει να πουλά τα ρολόγια της απευθείας στους καταναλωτές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα κατάστημα στον κόσμο που ανήκει στην ίδια την εταιρεία, στη Γενεύη.

Εξαγοράζοντας την Bucherer, η Rolex εξασφαλίζει μια απευθείας επαφή με τους πελάτες της και πλέον αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στην διαμονή και την τιμολόγηση των ρολογιών της.

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση-έκπληξη από την ελβετική ωρολογοποιία, σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η εταιρεία παρουσίασε ένα πρόγραμμα τον Δεκέμβριο για την έκδοση πιστοποιητικών γνησιότητας για τα μεταχειρισμένα ρολόγια της που πωλούνται σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, συμπεριλαμβανομένης της Bucherer.


Διαβάστε επίσης: Κάθε χρόνο πωλούνται 40 εκατομμύρια πλαστά ρολόγια παγκοσμίως

Share.

Comments are closed.