Η Rolex διέκοψε την παραγωγή του Daytona ‘Le Mans’ από λευκό χρυσό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tην προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της έκθεσης Watches and Wonders 2024, μάθαμε ότι η Rolex σταμάτησε την παραγωγή Le Mans Daytona που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Ιούνιο για τα 100 χρόνια του εξαιρετικά απαιτητικού ράλι αντοχής 24 Hours of Le Mans.

Το περσινό μοντέλο με αναφορά 126529LN, το οποίο ήταν μέρος του επίσημου καταλόγους της μάρκας, αντλούσε έμπνευση από το πρωτότυπο Daytona που κυκλοφόρησε το 1963. Διέθετε κάσα 40mm και μπρασελέ από λευκό χρυσό 18 καρατίων, μαύρη κεραμική στεφάνη Cerachrom και καντράν reverse panda (μαύρο καντράν και λευκά υποκαντράν, στο πνεύμα των Daytona του Paul Newman). Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, ήταν ο αριθμός «100» με κόκκινο χρώμα στην ταχυμετρική κλίμακα της στεφάνης προς τιμήν της εκατονταετηρίδας του ράλι αντοχής.

Μέσω της διάφανης πλάτης της κάσας μπορούσε κανείς να θαυμάσει τον μηχανισμό 4132 με πιστοποίηση COSC, ο οποίος επιτρέπει τη μέτρηση των ωρών της λειτουργίας του χρονογράφου σε 24 ώρες αντί για τις συνηθισμένες 12 του μοντέλου.

Τώρα, αυτό το συλλεκτικό μοντέλο των 51.400 δολαρίων δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση, κάτι που έχει οδηγήσει στην εκτίναξη της τιμής στην δευτερογενή αγορά, με αναφορές να κάνουν λόγο για παραδείγματα που κοστίζουν έως και 320.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για την συντομότερη σειρά παραγωγής (συνολικά 10 μήνες) οποιουδήποτε σύγχρονου Rolex.


Διαβάστε επίσης: Ρίχνουμε μία ματιά στο νέο Rolex Daytona που γιορτάζει 100 χρόνια ταχύτητας

Share.

Comments are closed.