Η Tudor μόλις κυκλοφόρησε το “Rolex Daytona του λαού”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από χθες ο κόσμος της ωρολογοποιίας έχει πάρει “φωτιά”, δεδομένου ότι ξεκίνησε η ψηφιακή έκθεση Watches & Wonders και πολλοί μεγάλοι οίκοι παρουσίασαν τις επερχομενες κυκλοφορίες τους για το 2021. Ένας οίκος που τράβηξε την προσοχή ήταν η Tudor, καθώς διέψευσε πολλούς που πίστευαν ότι πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο Black Bay GMT με στεφάνη «Coke», χάρη στο teaser βίντεο που είχε κυκλοφορήσει και έδειχνε μόνο μαύρο και κόκκινο καπνό.

Τελικά το “μικρό αδελφάκι” της Rolex επαναλάνσαρε το Black Bay Chrono για να γιορτάσει τα 50 χρόνια των προσπαθειών της πάνω στην δημιουργία χρονογράφων. Το νέο ρολόι διατίθεται με καντράν τύπου panda (λευκό καντράν και μαύρα υποκαντράν) και reverse panda (μαύρο καντράν και λευκά υποκαντράν). Κάθε ένα έχει το χαρακτηριστικό κόκκινο κείμενο και ένα κόκκινο βέλος στον δείκτη των δευτερολέπτων.

Η κάσα του ρολογιού επαναπροσδιορίστηκε και πλέον είναι πιο λεπτή από αυτή που είχε το αρχικό Black Bay Chrono που κυκλοφόρησε το 2017, με αποτέλεσμα να στεγάζει τον in-house αυτόματο μηχανισμό της Tudor MT5813 (σχεδιασμένος σε συνεργασία με την Breitling), ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 70 ώρες και κάνει το νέο προφίλ της κάσας ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Αυτό που κάνει το νέο μοντέλο τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με το θρυλικό Rolex Cosmograph Daytona “Big Red”, το οποίο έγινε γνωστό από τον Πολ Νιούμαν και είναι ένα από τα πιο πόθητα ρολόγια παγκοσμίως. Όπως καταλαβαίνετε, το νέο Black Bay Chrono είναι ένα έργο κληρονομιάς για την Tudor, και μπορεί να χαρακτηριστεί ως το “Rolex Daytona του λαού”, καθώς είναι πολύ προσιτό.

Σε αντίθεση με το Rolex Daytona, το Black Bay Chrono διαθέτει μια εντυπωσιακή αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα και δύο αντί για τρία υποκαντράν, όπου το υποκαντράν στην θέση 6 αντικαταστάθηκε με ένα παράθυρο ημερομηνίας.

Εν ολίγοις, ήταν μια πολύ έξυπνη κυκλοφορία από την Tudor και σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη. Το νέο Black Bay Chrono (ανεξάρτητως καντράν) διατίθεται με μπρασελέ στην τιμή των 5.040 ευρώ και με δερμάτινο ή υφασμάτινο ιμάντα στην τιμή των 4.740 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Tudor εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Patek Philippe μόλις αποκάλυψε τέσσερα απίστευτα ρολόγια Nautilus για το 2021

Δύο νέα σκληροτράχηλα ρολόγια από την IWC με στρατιωτικό DNA

Share.

Comments are closed.