Δύο νέα σκληροτράχηλα ρολόγια από την IWC με στρατιωτικό DNA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η IWC Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert” Schaffhausen παρουσίασε το Big Pilot με Perpetual Calendar TOP GUN Edition “Mojave Desert” και το Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert” στο πλαίσιο της ψηφιακής έκθεσης Watches & Wonders 2021. Μετά τη σειρά των μοντέλων TOP GUN από κεραμικό υλικό στο χρώμα της άμμου, για πρώτη φορά η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών χρησιμοποιεί το ίδιο υλικό σε Big Pilot ρολόι. Καντράν σε σκούρο καφέ χρώμα, αλλά και δείκτες και λουράκια από καουτσούκ στο χρώμα της άμμου έρχονται να συμπληρώσουν τη στρατιωτική σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα. Τα δύο μοντέλα τροφοδοτούνται από μηχανισμούς της οικογένειας 52000 calibre που έχει κατασκευάσει η IWC.

Κατασκευασμένα για να αντέχουν τις μέγιστες δυνάμεις επιτάχυνσης που αναπτύσσονται από τους ελιγμούς των υπερηχητικών τζετ, όπως το F/A-18E/F Super Hornet, την μακράς διάρκειας ανάπτυξη των αεροπλανοφόρων και τις αποστολές χρονικής ακρίβειας σε διαφορετικά κλίματα, τα ρολόγια TOP GUN από την IWC Schaffhausen αποτελούν όργανα ακριβείας προηγμένης τεχνολογίας. Κατασκευασμένα από συμπαγή και ανθεκτικά στη σκουριά υλικά, όπως το τιτάνιο και τα κεραμικά, μπορούν να ανταπεξέρχονται στα επίπονα καθήκοντα των εκλεκτών πιλότων του ναυτικού των ΗΠΑ. Χάρη στο εξαιρετικά σκληρό και ανθεκτικό στις γρατζουνιές κεραμικό υλικό τους, για παράδειγμα, αποτελούν ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση στο σκληρό περιοριστικό περιβάλλον του πιλοτηρίου ενός τζετ.

Το 2019, η IWC κυκλοφόρησε το Pilot Chronograph TOP GUN Edition “Mojave Desert”, το πρώτο της ρολόι με κάσα κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό στο χρώμα της άμμου. Η σχεδίαση του ήταν εμπνευσμένη από το άγονο και ξηρό τοπίο της China Lake. Η μεγαλύτερη ενιαία γαιοκτησία του ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται περίπου 150 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες στην έρημο Western Mojave. Εκεί, στο Naval Air Weapons Station China Lake, ο στρατός αναπτύσσει και πραγματοποιεί δοκιμές σε αερομεταφερόμενα οπλικά συστήματα και εκπαιδεύει πιλότους για να τα χρησιμοποιούν.

Τώρα, για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται κεραμικό υλικό στο χρώμα της άμμου για την κατασκευή της κάσας των δύο νέων ρολογιών Big Pilot. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σκούρο καφέ καντράν από φωσφορίζον υλικό στο χώμα της άμμου και λουράκια από καουτσούκ επίσης στο χρώμα της άμμου με υφασμάτινα στοιχεία.

To Big Pilot με Perpetual Calendar TOP GUN Edition “Mojave Desert” (Ref. IW503004) τοποθετεί για πρώτη φορά το θρυλικό perpetual calendar της IWC σε κάσα από κεραμικό υλικό στο χρώμα της άμμου. Το ευφυές μηχανικό πρόγραμμα, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα τον διαφορετικό αριθμό των ημερών του κάθε μήνα καθώς και τα δίσεκτα έτη, αναπτύχθηκε στις αρχές του 1980 από τον πρώην επικεφαλής ωρολογοποιό Kurt Klaus. Η ένδειξη των φάσεων της σελήνης απεικονίζει με ακρίβεια τη φάση της σελήνης τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο και χρειάζεται χειροκίνητη ρύθμιση κατά μια μέρα, μετά από 577,5 χρόνια. Επειδή οι ενδείξεις είναι τέλεια συγχρονισμένες, η περιήγηση στο ημερολόγιο μπορεί να γίνει εύκολα με τη χρήση της κορόνας.

Ο μηχανισμός του ημερολογίου που είναι κατασκευασμένος από 82 ξεχωριστά μέρη και διαθέτει ένδειξη έτους τεσσάρων ψηφίων, τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 52615 calibre που έχει κατασκευάσει η IWC. Ακόμη, διαθέτει απόθεμα ενέργειας επτά ημερών σε δύο βαρελάκια, χάρη στo αυτόματο σύστημα κουρδίσματος Pellaton, το οποίο έχει ενισχυθεί από πρακτικά άφθαρτα κεραμικά μέρη. Ο μηχανισμός και τα βασικά του στοιχεία, όπως ο ρότορας και ο τροχός ισορροπίας, είναι ορατά μέσα από την πλάτη της κάσας, η οποία είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφειριού. Το ρολόι θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 150 τεμαχίων ετησίως.

Το Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert” (Ref. IW506003) είναι το πρώτο ρολόι Big Pilot που έχει κατασκευαστεί από κεραμικό υλικό στο χρώμα της άμμου. Στο εσωτερικό της κάσας 46 χιλιοστών, βρίσκεται ο μηχανισμός 52110 calibre με σύστημα κουρδίσματος Pellaton, που έχει κατασκευάσει η IWC, δυο βαρελάκια και το απόθεμα ενέργειας επτά ημερών. Ένας εσωτερικός κλωβός από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία. Το θρυλικό λογότυπο TOP GUN είναι σκαλισμένο στο πίσω μέρος της κάσας από τιτάνιο. Το μοντέλο θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 250 τεμαχίων ετησίως.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το κεραμικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της κάσας στο χρώμα της άμμου, χαρακτηρίζεται από τα ιδιαιτέρως καθαρά και αγνά υλικά και τις υπερσύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Πολυκρυσταλλικές σκόνες αναμειγνύονται με διάφορα βοηθητικά υλικά για να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα, η οποία αφού σχηματοποιηθεί, τοποθετείται σε φούρνους με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το κεραμικό αυτό υλικό, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης Vickers, πίσω από το διαμάντι, αποτελεί ένα από τα σκληρότερα υλικά στον κόσμο. Ο έντονος χρωματικός τόνος, που θυμίζει την άμμο της ερήμου, επιτυγχάνεται συνδυάζοντας οξείδιο του ζιρκονίου με διάφορα άλλα οξείδια μετάλλων, σε επακριβώς καθορισμένες αναλογίες.

Το Big Pilot με Perpetual Calendar TOP GUN Edition “Mojave Desert” και το Big Pilot TOP GUN Edition “Mojave Desert”, είναι διαθέσιμα από σήμερα μέσω των μπουτίκ της IWC και των εξουσιοδοτημένων συνεργατών ή online μέσα από το iwc.com στην τιμή των 35.000 και 15.600 ευρώ αντίστοιχα.


Διαβάστε επίσης: Ο Patek Philippe μόλις αποκάλυψε τέσσερα απίστευτα ρολόγια Nautilus για το 2021

Share.

Comments are closed.