Η Tudor ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Tudor, η οποία είναι γνωστή ως το “μικρό αδελφάκι” της Rolex, έχει μια μακρά ιστορία στην κατασκευή στιβαρών και ισχυρών καταδυτικών ρολογιών που χρησιμοποιούνται ευρέως από ερασιτέχνες και επαγγελματίες δύτες. Ιδρύθηκε το 1926 από τον ιδρυτή της Rolex, Χανς Βίλσντορφ, και από τότε παράγει αξιόπιστα ρολόγια σε πιο προσιτή τιμή από τα Rolex, τα οποία κέρδισαν το προσωνύμιο “τα Rolex του λαού”. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι υποδεέστερης ποιότητας από τα Rolex, απλά δεν κουβαλούν το βάρος της κληρονομιάς του αδελφικού οίκου.

Κατά την διάρκεια της μακράς ιστορίας της η Tudor έχει κατασκευάσει ρολόγια-εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από την ελίτ του Γαλλικού Ναυτικού (Marine Νationale -ΜΝ), του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (US Navy – USN) και άλλους σημαντικούς στρατιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα καταδυτικά ρολόγια που προσφέρθηκαν σε αυτούς τους στρατιωτικούς οργανισμούς δεν ήταν ούτε ειδικά σχεδιασμένα, ούτε αναπτύχθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Ήταν απλώς μοντέλα που επέλεξαν οι ίδιοι οι οργανισμοί, και η μόνη τους διάκριση ήταν η χάραξη στο πίσω μέρος της βιδωτής κάσας. Έτσι, για παράδειγμα, τα καταδυτικά ρολόγια Tudor που χρησιμοποιήθηκαν από το Γαλλικό Ναυτικό έφεραν τα αρχικά M.N. και τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά τo οποίo παραδόθηκαν.

Πρόσφατα η μάρκα ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram μια νέα συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό, αναζωπυρώνοντας μια σχέση που χρονολογείται από το 1956, λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της καταδυτικού ρολογιού. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών δεκαετιών, οι δύο θα συνεργαστούν για έναν μεγάλο αριθμό ρολογιών, στα οποία περιλαμβάνονται οι εμβληματικές αναφορές 7924 και 9401.

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με την νέα συνεργασία παραμένουν ακόμα άγνωστες, εικάζεται ότι θα περιλαμβάνει κάποια καταδυτικά και military μοντέλα, ίσως από τις σειρές Black Bay ή Pelagos του ελβετικού οίκου. Η Tudor λέει ότι θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον, οπότε οι οπαδοί της θα πρέπει να μείνουν συντονισμένοι για να μάθουν περισσότερα νέα.


Διαβάστε επίσης: Τα νέα ρολόγια της Tudor για το 2021 δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Share.

Comments are closed.