Η Timex αναβιώνει το θρυλικό μοντέλο Q Timex του 1979

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Timex επιστρέφει με μια σύγχρονη επανέκδοση ενός ρολογιού που αποτέλεσε σταθμό για την αμερικανική ετικέτα.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε παρατηρήσει μια τάση αναβίωσης vintage ρολογιών από πολλούς οίκους ωρολογοποιίας. Η Timex έρχεται να προστεθεί σε αυτή την μακρά λίστα, με το Q Timex, το οποίο αποτελεί αναπαραγωγή του πρωτότυπου μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1979, με το οποίο η εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση χαλαζία ήρθε εδώ για να μείνει.

Με ένα κομψό κόκκινο και μπλε χρώμα στην στεφάνη, που θυμίζει το πολυπόθητο “Pepsi” της Rolex, το ρετρo μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και την μοντέρνα κίνηση χαλαζία, η Timex παρέμεινε πιστή στο πρωτότυπο, αναδημιουργώντας κάθε λεπτομέρεια του ρολογιού των 38 mm με ιδιαίτερη προσοχή.

Το ρολόι διαθέτει έναν Seiko caliber PC33 μηχανισμό, ο οποίος είναι ικανός να παρουσιάζει την ώρα, την ημερομηνία και την ημέρα της εβδομάδας. Στο κλασικό μπλε καντράν αναγράφονται οι ενδείξεις “Q TIMEX” και “QUARTZ”, ένα αφιέρωμα στο τέλος της μηχανικής κίνησης και την εξέλιξη των Timex με κίνηση χαλαζία. Τέλος, το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό σε βάθος 50 μέτρων.

Για να συνοδεύσει το λανσάρισμα του Q-Timex, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων με θέμα τον James Bond, στο οποίο βλέπουμε την τρομερή απόδραση του Mr. Q με ταχύπλοο στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου, την δεκαετία του 1970.

Εάν είστε φαν των vintage ρολογιών, το Q Timex είναι μια προσιτή επιλογή με αξία μόλις $179.

Share.

Comments are closed.