Η TAG Heuer επανέφερε το συνθετικό -via στην συλλογή Autavia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κληρονομιά της συλλογής TAG Heuer Autavia είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που συχνά ξεχνάμε το ότι 50% του ρολογιού περιέχει το συνθετικό -via στο τέλος του ονόματος του.

Θυμάστε όταν η Heuer έκανε τα Autavias για την Πολεμική Αεροπορία της Κένυας και της Αργεντινής; Ακόμα και οι πιο αφοσιωμένοι οπαδοί της TAG Heuer θα μπορούσαν να γνωρίζουν έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων που το Autavia χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα ως ένα pilot ρολόι.

Για τους περισσότερους, το ρολόι άφησε το σημάδι του στις πίστες της F1. Τώρα, η TAG Heuer πειραματίζεται με την πλευρά της συλλογής Autavia που είναι ως επί το πλείστον ξεχασμένη. Εξάλλου, το Autavia θεωρήθηκε ως ένα ρολόι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του πιλότου, Auto + Aviation = Autavia. Κάποιοι θα μπορούσαν να πούν ότι ήταν καιρός το Autavia να αγκαλιάσει την ταυτότητά του ως pilot ρολόι, αλλά οι φανατικοί οπαδοί της Heuer θα μπορούσαν επίσης να πουν ότι υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν είχε ποτέ αρχικά κατακτήσει το aviation πλήθος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εδώ έχουμε την συλλογή TAG Heuer Autavia Isograph.

Η TAG Heuer παραδίδει μια ολόκληρη συλλογή νέων Autavias, για να μας υπενθυμίσει ότι είναι εξίσου ικανή με ένα pilot ρολόι όσο και με έναν χρονογράφο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για να γίνει αυτό, το ρολόι έχει μια νέα κατεύθυνση, ανταλλάσοντας τις παραδοσιακές ενδείξεις με αραβικούς αριθμούς στο καντράν. Μια διπλής κατεύθυνσης στεφάνη, δείκτες σε σχήμα σπαθιού και μια υπερμεγέθης κορώνα, ολοκληρώνουν την αισθητική και λειτουργικότητα που εμπνεύστηκαν απο πιλοτήριο αεροσκάφους. Όπως συμβαίνει με όλα τα ρολόγια Caliber 5, υπάρχει ένα παράθυρο ημερομηνίας στην θέση έξι. Αυτά τα νέα μοντέλα έχουν επίσης την διάκριση της ονοματολογίας σε “Isograph”, η οποία αναφέρεται στην σύνθεση άνθρακα που χρησιμοποιήθηκε στον μηχανισμό Caliber 5 της TAG Heuer (και εισήχθη τον Ιανουάριο σε αυτό το ρολόι).

Εκτός από μερικές παραλλαγές από ανοξείδωτο χάλυβα που έρχονται σε μαύρο, γκρίζο ή μπλε χρώμα, με εναλλάξιμους ιμάντες και μπρασελέ, η TAG Heuer προχώρησε και μας έδωσε δύο χάλκινες παραλλαγές, ένα με καπνιστό πράσινο καντράν και ένα με καφέ καντράν, σε συνδυασμό με μαύρο ή καφέ κεραμικό πλαίσιο και δερμάτινο λουρί από χακί ή καφέ αντίστοιχα. Με τη συμπερίληψη των χάλκινων τεμαχίων, υπάρχουν συνολικά επτά μοντέλα στην συλλογή Autavia Isograph.

Τα ρολόγια αυτά, έχουν ακριβώς ότι χρειάζεται ένα ρολόι στα χαρτια: κάσα 42 χιλιοστών, κρύσταλλο απο ζαφείρι, κεραμική στεφάνη διπλής κατεύθυνσης 60 λεπτών και πανέμορφους χρωματικούς συνδυσμούς – για να μην αναφέρουμε την εσωτερική κίνηση Caliber 5 με άνθρακα.

Ενώ η Autavia έχει κερδίσει τη θέση της στην ιστορία των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ίσως η συλλογή Isograph θα της επιτρέψει να φτάσει στα ύψη με την τρέχουσα συλλογή pilot ρολογιών που ιστορικά απουσίαζε από το όνομα TAG Heuer.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.

Share.

Comments are closed.